Χωρίς φίμωτρο οι σκύλοι-οδηγοί

Την απόλυτη ικανοποίηση της εξέφρασε η Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» για την τροποποίηση της παράλογης νομοθεσίας στον ν. 4039/2012 κατά την οποία οι σκύλοι οδηγοί έπρεπε να φέρουν φίμωτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το 2010, η Ελλάδα αναγνώρισε τους σκύλους- οδηγούς τυφλών, θεσπίζοντας το Ν.3868/10 σύμφωνα με τον οποίο: «Η πρόσβαση των σκύλων-οδηγών, επιτρέπεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους».

Ενώ στον συγκεκριμένο νόμο δε υπήρχε ουδεμία αναφορά στη χρήση φίμωτρου στο νέο νόμο για τα κατοικίδια 4039/2012, αναφερόταν πως: «Οι σκύλοι βοήθειας εφόσον φέρουν λουρί και φίμωτρο μπορούν να μεταφέρονται χωρίς κλουβί μεταφοράς και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους».

Με τη νέα τροποποίηση οι σκύλοι οδηγοί τυφλών θα μπορούν πλέον να μπαίνουν χωρίς φίμωτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα» αναφέρει: «Οι μουσουδίτσες μας κέρδισαν το δικαίωμα να βλέπουν για εμάς, χωρίς να πρέπει να περιορίζουν τις αισθήσεις και το κοφτερό μυαλό τους. Πήγαμε άλλο ένα βήμα μπροστά».