Ο Δήμος Κεφαλονιάς βράβευσε την Ολλανδέζα Joyce Broekman για τη σπουδαία εθελοντική προσφορά της στο καταφύγιο ARK

Με τιμητική πλακέτα βράβευσε ο Δήμος Κεφαλονιάς την Ολλανδέζα Joyce Broekman, η οποία πριν από 3 χρόνια άφησε την πατρίδα και την οικογένειά της και έγινε μόνιμη κάτοικος του νησιού για να προσφέρει  καθημερινά σπουδαίο εθελοντικό έργο στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων «ARK» (Animal Rescue Kefalonia) που ίδρυσε και λειτουργεί υποδειγματικά ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν της την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», ο αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης και ο αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλλονιάς Βαγγέλης Κεκάτος εξήραν τη σημαντική εθελοντική προσφορά της Joyce Broekman στ’ αδέσποτα ζώα του νησιού και την ευχαρίστησαν για το σημαντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό της έργο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους ανθρώπους.

 

 

Ο κ. Ηλίας Κεκάτος ανέφερε: «Βραβεύουμε μια κοπέλα, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της επί τρία συνεχόμενα χρόνια εδώ στην Κεφαλονιά να προσφέρει φιλοζωικό έργο. Πραγματικά την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Για τον λόγο λοιπόν αυτόν ότι έκλεισε 3 χρόνια εδώ στο νησί χωρίς να πάει στο σπίτι της στην Ολλανδία, σαν Δήμος αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτή την κοπέλα για την όμορφη και ωραία προσφορά της.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ συγχρόνως την Μαρίνα Μασάδο και τον σύζυγό της που πραγματικά προσφέρουν τα πάντα. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε ο Σύλλογος Ντορίς, δεν θα υπήρχαν εδώ οι φίλοι μας οι Άγγλοι να προσφέρουνε τον εθελοντισμό τους και δεν θα υπήρχε και εδώ η Joyce για να την βραβεύσουμε. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Να συνεχίσετε το έργο σας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Θέλω να συγχαρώ και τον Γιάννη Κοσμάτο και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ντορίς για όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Είναι μια προσπάθεια παραγωγική και φιλότιμη και πραγματικά προσφέρουνε υπηρεσίες σε αυτά τα μικρά ζώα τα οποία δεν έχουν φωνή να μιλήσουνε».

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Κεκάτος επεσήμανε: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Κουρκουμέλη για την πρωτοβουλία του να βραβευτεί η Joyce Broekman, η παρουσία της οποίας είναι παράδειγμα για το νησί μας. Επίσης να συγχαρούμε την Μαρίνα και τον Διονύση που έχουν δημιουργήσει τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» που λειτουργεί τόσο όμορφα και υποδειγματικά. Στην Κεφαλονιά η παρουσία του Συλλόγου αυτού βοήθησε πάρα πολύ ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να έχουμε πραγματικά υψηλού επιπέδου παροχές στα ζώα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρίνα Μασάδο στη σύντομη ομιλία της ανέφερε:«Εγώ δεν έχω να πω πολλά πράγματα γιατί  τα έργα της Joyce  έχουνε μιλήσει ήδη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Κεφαλονιάς που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ και μας έχει παραχωρήσει το οικόπεδο όπου βρισκόμαστε τώρα. Να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Συλλόγου μας γιατί δεν έχουμε ποτέ προβλήματα και γι’ αυτό προσφέρουμε έργο και όλους τους εθελοντές και χορηγούς μας».

 

 

Ο Διονύσης Καππάτος, γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» επεσήμανε: «Η Joyce Broekman πήρε μια απόφαση ζωής και στα 30 της χρόνια γνωρίζοντας τον εθελοντισμό στο νησί μας άφησε τα πάντα πίσω της και ήρθε να ζήσει μαζί μας προσπαθώντας να ασπαστεί και να ακολουθήσει τον τρόπο που ζούμε εδώ στην Ελλάδα.

Νομίζω ξέχωρα από το φιλοζωικό της έργο που είναι αναμφισβήτητο καθώς όπως είπε και η πρόεδρος του Συλλόγου  τα έργα της μιλούν πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι είναι μια κοπέλα που ήρθε από μια ξένη χώρα και με την παρουσία της και την προσφορά της τιμά καθημερινά το νησί μας και πρέπει να είμαστε όλοι ευγνώμονες και την ευχαριστούμε γι’ αυτό».

 

 

Ο Λευτέρης Ψαρρός, κτηνίατρος του καταφυγίου ARK με σημαντική προσφορά, έστειλε το δικό του μήνυμα καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση βράβευσης της Joyce Broekman: «Την Joyce την γνωρίζω 3 χρόνια και πραγματικά είναι ένα υπέροχο άτομο. Μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια το πάθος που έχει γι’ αυτό που κάνει για τα ζώα, την αγάπη της με την οποία τα περιβάλει.

Την  έχω δει ακόμα και σε πολύ αντίξοες συνθήκες, σε άσχημες καιρικές συνθήκες, με βροχή, με χιόνι να είναι εκεί κοντά τους και να τα βοηθά. Είναι πολύ εργατική, φιλότιμη, αξιόπιστη και είναι μεγάλη τύχη για το καταφύγιο ARK που βρίσκεται εκεί και βοηθά. Νομίζω ότι η Joyce είναι ένα παράδειγμα εθελοντισμού που πρέπει να το λαμβάνουνε υπόψη τους οι νέες γενιές. Εγώ προσωπικά θέλω να την ευχαριστήσω για τη βοήθεια που μας έχει προσφέρει για τ’ αδέσποτα ζώα».

 

 

Η Joyce Broekman εμφανώς συγκινημένη και σε άπταιστα ελληνικά ανέφερε: «Αγαπητοί φίλοι  σας ευχαριστώ πολύ για την απονομή αυτή. Είμαι συγκινημένη από όλα αυτά που συμβαίνουν και από τον αριθμό των ανθρώπων που με έχουν συγχαρεί. Τα τελευταία 3 χρόνια ήταν τα καλύτερα της ζωής μου. Είμαι απίστευτα ευγνώμων και περήφανη που συνεργάζομαι με μια τόση δυνατή και επιτυχημένη οργάνωση που ξεκίνησε από μια γυναίκα (Μαρίνα Μασάδο) που κανείς δεν μπορεί να σταματήσει.

Είναι παράδειγμα για μίμηση όχι μόνο για μένα αλλά και για όλο τον κόσμο για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας και προς όλα τα πλάσματα της φύσης. Προσφέρει τόσα πολλά χωρίς προσωπική ανταμοιβή. Σ’ αυτό το νησί βρήκα τους φίλους μου, την οικογένεια μου και το σπίτι μου. Κάνω ό,τι μπορώ για τα ζώα και αυτό γιατί εδώ βρήκα ανθρώπους που με υποστηρίζουν.

 

 

Μου παρέχουν στέγη, ρούχα, φαγητό και ένα αίσθημα ζεστασιάς. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω, αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κοσμάτο, την Ειρήνη Γιαννάτου, τον Vincent και την Denise O'Brien, τον Γιάννη Κουρκουνέλη και όλους τους άλλους φίλους  που με στηρίζουν και με κάνουν να νιώθω στο νησί σαν να είναι το σπίτι μου.

Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι που με στηρίζουν και μερικές φορές ούτε το ξέρω πως με έχουν βοηθήσει ή με βοηθούν αυτή τη στιγμή. Σας είμαι ευγνώμων και εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Αλλά αυτό που συχνά δεν φαίνεται αλλά το θεωρώ δεδομένο είναι η παρουσία δύο ανθρώπων. Τον καπετάνιο του καραβιού που είναι πάντα εκεί.

 

 

Στον αγώνα του Διονύση και της Μαρίνας.για τα ζώα αλλά και στη βοήθεια των ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι μου έχουν δώσει περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσα να φανταστώ και νομίζω ότι δεν μπορώ να τους το ξεπληρώσω. Τους αγαπώ με όλη μου την καρδιά και εύχομαι όλες τους οι ευχές να γίνουν πραγματικότητα. Τελειώνοντας σας ευχαριστώ που με δέχεστε να είμαι μέρος του πολιτισμού και τη ζωής σας».  

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρίνα Μασάδο μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε για την Joyce Broekman: «Η Joyce ήρθε για πρώτη φορά στο νησί μας πριν από 4 χρόνια ως εθελόντρια. Γύρισε στην πατρίδα της, την Ολλανδία, τελείωσε τις σπουδές της, μάζεψε χρήματα και γύρισε ξανά στο νησί. Βρίσκεται καθημερινά κοντά μας στο καταφύγιο τα τελευταία 3 χρόνια, μακριά από την οικογένεια της, για να μας βοηθήσει. Πηγαίνει στο Λύκειο Ελληνίδων όπου την διδάσκουν δωρεάν κεφαλλονίτικους και ελληνικούς χορούς, ενώ με την βοήθεια του διευθυντή του 2ου Λυκείου Αργοστολίου και ταμεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Ντορίς  κ. Γιάννη Κοσμάτο μαθαίνει την ελληνική γλώσσα. Η Joyce είναι μια παθιασμένη φιλόζωη που δεν σταματά  να μας εκπλήσσει. Στις πρόσφατες εκλογές μας ο κόσμος την τίμησε ψηφίζοντας την αντιπρόεδρο του Δ.Σ.».