Όταν η αγάπη συνάντησε τον Μόντυ η ζωή του άλλαξε για πάντα

Ο Μόντυ δεν αντιμετωπίστηκε από τους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» ως μια χαμένη υπόθεση. Γιατί, όπως είθισται να λένε, υπάρχουν κι αυτά τα σκυλιά που ενώ ζουν, νομίζουν πως έχουν πεθάνει. Αυτά που ξέρουν μόνο το σκοτάδι των υπονόμων και εσύ πρέπει να τα τραβήξεις ξανά στο φως. Κι αυτό ακριβώς έπραξαν στην περίπτωση του Μόντυ που βρέθηκε εξαθλιωμένος σαν ζωντανός σκελετός στις 29 Αυγούστου 2016 μέσα σ’ έναν υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής.

Ήταν ένα μάτσο κόκαλα από την ασιτία και δεν είχε ίχνος τρίχας πάνω του. Είχε πληγές σε όλο του το σώμα όπου είχαν κάνει φωλιές εκατοντάδες τσιμπούρια και ψύλλοι. Με την παραμικρή κίνηση το δέρμα του σκιζόταν σαν τσιγαρόχαρτο, ενώ όλα τα μπροστινά του δόντια ήταν κατεστραμμένα. Το δε πίσω αριστερό του πόδι ήταν αγκυλωμένο. Έτρεμε από το φόβο του και δεν είχε πια δυνάμεις ούτε να περπατήσει. «Στη θέα αυτού του ταλαίπωρου πλάσματος αναρωτηθήκαμε πόσο άραγε έχει πεινάσει, πόσο έχει πονέσει και τι το οδήγησε να κάνει σπίτι του έναν σκοτεινό υπόνομο ύδρευσης όπου απέκτησε το χρώμα και τη μυρωδιά του πεθαμένου» αναφέρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

Η φροντίδα, οι ειδικές θεραπείες, αλλά πάνω από όλα η αγάπη που δέχθηκε ο Μόντυ από την πρώτη κιόλας στιγμή της διάσωσής του από τους ανθρώπους που νοιάστηκαν για εκείνον, τον μεταμόρφωσαν σ’ έναν υπερήφανο και πανέμορφο μαύρο σκυλάκο που εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους παρά τα όσα έχει βιώσει και χαίρεται το φως της ημέρας. Οι εθελοντές είναι υπερήφανοι για το καλοκάγαθο αγόρι τους που αποδείχθηκε ένας μεγάλος μαχητής της ζωής.