Αδέσποτος σκύλος βρήκε καταφύγιο έξω από φαρμακείο στο Χαλάνδρι

Αμέριμνος κοιμάται πάνω στην κουβερτούλα του ο αδέσποτος σκυλάκος που βλέπετε στη φωτογραφία έξω από ένα φαρμακείο στην περιοχή Χαλανδρίου όπου βρήκε καταφύγιο, θαλπωρή και πολλή αγάπη από τους ιδιοκτήτες φαρμακοποιούς της επιχείρησης, οι οποίοι καθημερινά τον φροντίζουν και δεν δίνουν καμία σημασία αν κάποιος από τους πελάτες τους ενοχληθεί από την παρουσία του τετράποδου φιλαράκου τους.

 

 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» Δήμητρα Βασιλοπούλου, η οποία τράβηξε τη φωτογραφία, αναφέρει ότι είναι από τις λίγες εικόνες που τις βλέπεις και χαίρεσαι, δίνοντας συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες του φαρμακείου και σε όσους εργάζονται σ’ αυτό. Κι έχει απόλυτο δίκιο. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τα δύο βιντεάκια που δημοσιεύτηκαν στις 3 Ιουνίου του 2015, τα οποία έδειχναν τον ιδιοκτήτη ενός φαρμακείου στη Θεσσαλονίκη να πετά έναν ολόκληρο κουβά με νερό και τη σύζυγό του το περιεχόμενο ενός ποτηριού σ’ ένα αδέσποτο σκύλο που ήταν ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο έξω από την επιχείρηση τους προκειμένου να τον διώξουν.

 

 

«Σ’ αυτό το φαρμακείο βρίσκει καταφύγιο και θαλπωρή αυτό το αδέσποτο σκυλάκι. Κι εμείς στις δικές μας περιοχές παλεύουμε να τα αποδεχτούν και μόνο. Να δεχτούν τη λέξη αδέσποτο ζώο καθώς κι ό,τι υπάρχει και δεν το προσπερνάμε. Αν το κάθε φαρμακείο της κάθε περιοχής έδινε ένα απλό κουτάκι αντιβίωσης των 2 ευρώ θα είχαμε λύσει πολλά προβλήματα, χωρίς βέβαια να λέμε ότι δεν υπάρχουν κι άνθρωποι που βοηθούν. Βοηθήστε τ’ αδεσποτάκια. Προσφέρετε μια γωνίτσα. Κάνει κρύο και πεινάμε» επισημαίνει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κερατέας «ΠΡΟΚΡΙΣ» κα Δήμητρα Βασιλοπούλου.