Προσφέρει το φαγητό που περισσεύει στ’ αδέσποτα της Πάτρας

Την ώρα που οι ανάγκες σίτισης αδέσποτων ζώων σε καταφύγια και γειτονιές πληθαίνουν, τόνοι τροφίμων καταλήγουν καθημερινά στους κάδους σκουπιδιών.

Στο εστιατόριο όμως «Συνεργατικό Μεζεδοπωλείο 47» στην Πάτρα Αχαΐας τίποτα πολύτιμο διατροφικά για τη σίτιση των αδέσποτων δεν πάει χαμένο και το φαγητό που περισσεύει δεν καταλήγει στα σκουπίδια ούτε σερβίρεται την επόμενη ημέρα. Μοιράζεται κατευθείαν στους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Πατρών «Τετράποδος Σαμάνος» σε μια προσπάθεια να σιτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζωάκια.

Όσο για τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς καμία δεν μένει με άδειο στομάχι, αφού οι άνθρωποι του μεζεδοπωλείου τις ταΐζουν καθημερινά με ό,τι πιο εκλεκτό υπάρχει στο μενού του εστιατορίου τους. Πριν όμως δοθεί η τροφή που περισσεύει, γίνεται μια αυστηρή επιλογή ώστε τα ζώα να σιτίζονται σωστά διότι μπορεί να έχουν ανάγκες σίτισης αλλά δεν είναι σκουπιδοφάγοι.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Πατρών «Τετράποδος Σαμάνος» αναφέρουν σχετικά: «Τα παιδιά του μαγαζιού μας προσφέρουν από την καρδιά τους και με πολύ αγάπη για τα ζωάκια, το φαγητό που μένει από το μαγαζί τους κι εμείς φροντίζουμε να το δίνουμε στα ζωάκια, τα οποία το έχουν τόσο ανάγκη. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι είναι όμορφο να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που δείχνουν ενδιαφέρον για τα ζώα και μας βοηθούν να τα βοηθήσουμε. Θα ήταν λοιπόν μεγάλη μας χαρά να τιμήσετε τα νέα αυτά παιδιά με την παρουσία σας στο μαγαζί τους και να τους δείξουμε στην πράξη, ότι όπως αυτοί είναι δίπλα μας, έτσι είμαστε και εμείς δίπλα τους. Θα τους βρείτε στην οδό Λόντου Ανδρέα 63 και Γεωργίου Ρούφου. Όταν θέλετε να πιείτε ένα κρασάκι επισκεφτείτε τους και δεν θα χάσετε».

Φωτογραφία αρχείου