Μαθήματα φιλοζωίας σε σχολεία της Χίου

Προφορική ενημέρωση και βιωματική εκπαίδευση σε 660 παιδιά 10 νηπιαγωγείων και 9 δημοτικών σχολείων της Χίου προσέφεραν οι εθελοντές και 5 σκύλοι θεραπείας της SAPT Hellas, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί από την 25η έως και την 27η Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι τους, και έμαθαν πώς μπορούν να φροντίζουν και να συμπεριφέρονται όταν συναντάνε ζώα στο δρόμο. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοζωίας της SAPT Hellas είναι να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα, μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σκυλάκια θεραπείας Χιόνα, Λιζέλ, Μπίγκλα, Μόιρα και Μίκυ, που ταξίδεψαν μέχρι τη Χίο μαζί με τις συνοδούς τους και εθελόντριες της SAPT Hellas Χριστίνα Οικονόμου, Αθηνά Παπάζογλου, Πέλη Γεωργή, Ρόη Μπολωνάκη και Σεραφίνα Αβραμίδου.

Η διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Χίου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, των εταιρειών εστίασης Καρβέλι ΕΠΕ και MyCafé, των καταστημάτων Mastihashop και Θαλασσινού, του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ιωνία Τουριστική και της εταιρείας BlueStarFerries.