Εγκατέλειψαν κουτάβι δίπλα σε κάδο μαζί με το κλουβί μεταφοράς του στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε καθημερινή βάση φιλόζωοι και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων έρχονται αντιμέτωποι με εγκαταλελειμμένα κουτάβια που κάποιοι ασυνείδητοι πετάνε μέσα σε κούτες, κάδους σκουπιδιών, χωράφια και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί.

Το σκυλάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι κι αυτό άλλο ένα θύμα εγκατάλειψης, το οποίο εντοπίστηκε παρατημένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών μαζί με το κλουβάκι μεταφοράς του σε γειτονιά του Ηρακλείου Κρήτης.

 

 

Γι’ άλλη μια φορά οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» κλήθηκαν να σώσουν αυτό το πλασματάκι, το οποίο ήταν αρκετά φοβισμένο, αλλά στη συνέχεια τους εμπιστεύτηκε κι αφέθηκε στα χέρια τους. Ο σκυλάκος εταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος και είναι έτοιμος να βρει την πιο στοργική οικογένεια που θα τον αγαπά και δεν θα τον εγκαταλείψει ποτέ για κανένα λόγο.

Είναι αρσενικό και ηλικίας περίπου 2,5 μηνών. Ζυγίζει 5,5 κιλά και αναμένεται να φθάσει τα 20 και να γίνει μεσαίου μεγέθους σκυλάκος. Τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλους σκύλους και φυσικά λατρεύει το παιχνίδι. Είναι υγιέστατος, έχει κάνει το πρώτο του εμβόλιο και έχει αποπαρασιτωθεί. Μεταφέρεται μέχρι Αθήνα μετά από επίσκεψη εθελοντή της «Ζωφόρου» για συμβουλές και γνωριμία.

 

 

Θα δοθεί με συμβόλαιο-υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας και βιβλιάριο υγείας. Επίσης με την προϋπόθεση στείρωσης στην κατάλληλη ηλικία και υποχρεωτική τοποθέτηση microchip σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 (το κόστος για την τοποθέτηση microchip και τα εμβόλια επιβαρύνουν τον νέο κηδεμόνα).

Επιπλέον, με κάθε υιοθεσία σκύλου από τη Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» θα έχετε δωρεάν τροφή για 6 μήνες μέσω του προγράμματος υπεύθυνης υιοθεσίας της PEDIGREE®.

Για όποιον ενδιαφέρεται να υιοθετήσει τον μπόμπιρα μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6970258141.