Εγκατέλειψε 5 κουτάβια μέσα σε καλαθάκι σούπερ μάρκετ δίπλα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς στην Πάρο

Έκκληση για τη φιλοξενία ή την υιοθεσία των πέντε κουταβιών που κάποιος ασυνείδητος παράτησε μέσα σ’ ένα καλαθάκι σούπερ μάρκετ στο παρκινγκ δίπλα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικιάς απευθύνει το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου».

Πρόκειται για 3 θηλυκά και 2 αρσενικά κουτάβια, ημίαιμα λαμπραντοράκια, ηλικίας περίπου 1,5 – 2 μηνών. Όποιος μπορεί να φιλοξενήσει ή επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από αυτά τα πανέμορφα πλασματάκια να επικοινωνήσει με το σωματείο στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6940866215 ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα του στο facebook.

 

 

Η κα Δέσποινα Καλογεροπούλου, ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι τα κουταβάκια και τα νεογέννητα γατάκια που συνεχώς βρίσκουν εγκαταλελειμμένα και πεταμένα δίπλα στους κάδους, σε χωράφια ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να φανταστεί κανείς προέρχονται δυστυχώς από δεσποζόμενα ζώα που οι «ιδιοκτήτες» τους δε στείρωσαν.

Ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις τραγικές εικόνες που δεν τιμούν το νησί της Πάρου, επισημαίνει η κα Καλογεροπούλου, είναι η συστηματική στείρωση. Η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα αναγνωρίζει τη στείρωση ως τη μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο ελέγχου και διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού.