Ένα παντοτινό σπιτικό για τον Λένιο

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2015 ο Λένιος βρέθηκε στη Λεωφόρο Πατρών – Κλάους να είναι εγκλωβισμένος μέσα σε τσουβάλι που κάποιος ασυνείδητος τον έκλεισε μέσα ζωντανό. Σήμερα φιλοξενείται στο σπίτι μέλους του φιλοζωικού συλλόγου «Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών» και έχει ξεπεράσει τον φόβο του που του προκάλεσε η δυσάρεστη αυτή περιπέτεια που βίωσε, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τον σκυλάκο συμβάλλοντας στα έξοδα των αναγκών του (εμβόλια, εξετάσεις, στείρωση, τοποθέτηση μικροτσίπ) ή επιθυμεί να του ανοίξει το σπιτικό του υιοθετώντας τον, μπορεί να αφήσει μήνυμα στο inbox στη Σελίδας στο Facebook που διαθέτει ο φιλοζωικός σύλλογος «Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών».

Το χρονικό της διάσωσης

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας περαστικός στη Λεωφόρο Πατρών - Κλάους όταν αντίκρισε στις 26 Φεβρουαρίου του 2015 ένα σκυλάκι να είναι εγκλωβισμένο μέσα σε τσουβάλι, έχοντας καταφέρει να βγάλει έξω το κεφάλι και τα δύο μπροστινά του πόδια. Αδυνατούσε, όμως, από μόνο του να απεγκλωβιστεί με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένο και φοβισμένο. Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του άνδρα να βοηθήσει το σκυλάκι έπεσαν στο κενό, κι έτσι κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση.

Καθώς επρόκειτο για ένα δύσκολο περιστατικό η πυροσβεστική ενημέρωσε με τη σειρά της το φιλοζωικό σύλλογο «Τετράποδος Σαμάνος - Φιλόζωοι Εθελοντές Πατρών» ζητώντας την βοήθεια του καθώς το σκυλάκι φοβισμένο όπως ήταν και εγκλωβισμένο στο τσουβάλι άγνωστο για πόσες ώρες έκανε επιθέσεις και η επιχείρηση χρειαζόταν άτομο εξειδικευμένο σε τέτοιες καταστάσεις.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Σουέλεν Μίχα έσπευσε στο σημείο και με την άψογη συνεργασία που είχε με τους πυροσβέστες ο σκυλάκος απεγκλωβίστηκε από το τσουβάλι. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε μικροτσίπ. Παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου σε όποιον γνώριζε ό,τιδήποτε για το περιστατικό, τελικά δεν υπήρξε καμία πληροφορία ποιος ήταν ο δράστης που έκλεισε σε τσουβάλι το σκυλάκι.

Σήμερα ο Λένιος φιλοξενείται στο σπίτι μέλους του ΔΣ του συλλόγου που είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, η οποία θα είναι δίπλα στην οικογένεια που θα τον υιοθετήσει παρέχοντας τις πολύτιμες συμβουλές της. Ο Λένιος είναι ένα αξιαγάπητο σκυλάκι που αναζητεί το παντοτινό του σπίτι και το μόνο που θέλει είναι αγάπη. Είναι περίπου 3-4 ετών και ζυγίζει 7 κιλά.