Έτοιμα για υιοθεσία τα κουτάβια που έσωσαν και φρόντισαν πυροσβέστες στη Νάουσα Ημαθίας

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2015 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας βρήκαν μέσα σε μια κούτα δύο νεογέννητα κουτάβια που κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε για να τα ξεφορτωθεί. Οι δύο άνδρες έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία κι έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν στη ζωή τα δύο αυτά πλασματάκια. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα μετέφεραν στην υπηρεσία τους όπου εκεί τα κράτησαν ζεστά και τα τάισαν με σύριγγα με ειδικό γάλα για κουταβάκια.

 

 

Στη συνέχεια ενημέρωσαν το σωματείο «Φίλοι των Ζώων – Νάουσας Ημαθίας» και μέλος του φιλοξένησε στο σπίτι του τα κουταβάκια που ήταν περίπου 5 ημερών. Χάρη στη φροντίδα των δύο πυροσβεστών τα νεογέννητα κουτάβια κατάφεραν να επιβιώσουν και ψάχνουν να βρουν τη δική τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

 

 

Το σωματείο «Φίλοι των Ζώων – Νάουσας Ημαθίας» αναφέρει γι’ αυτά τα πλασματάκια: «Τα μικρά “πυροσβεστάκια” είναι έτοιμα για το νέο τους σπίτι. Κατάφεραν να ζήσουν παρόλο που είχαν βρεθεί σε μια κούτα μόλις ενός ημερών Ο Μηνάς (γκρι) και η Άννα είναι πια 2 μηνών κουτάβια με τα όλα τους! Είναι ζωηρά, χαδιάρικα κι έχουν το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι και τις ζαβολιές. Όταν μεγαλώσουν θα γίνουν περίπου 25 κιλά, δηλαδή μεσαίου/μεγάλου μεγέθους.

 

 

Δε χρειάζεται να πούμε για την ομορφιά τους. Είναι προφανής. Χρειάζονται ένα σπίτι που θα τους προσφέρει αγάπη και προστασία για την υπόλοιπη ζωή τους. Θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας που προϋποθέτει τοποθέτηση μικροτσίπ και στείρωση στην κατάλληλη ηλικία».

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα δύο κουτάβια να επικοινωνήσει με το σωματείο αφήνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση [email protected]