Χαρίστε ένα σπίτι στο Μανού

Νότερη ενημέρωση: Υιοθετήθηκε! 

Ο Μανού  βρέθηκε στις 9 Αυγούστου του 2014 από εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας να είναι δεμένος σε κολώνα δίπλα από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων έχοντας μαζί του μια σακουλίτσα κροκέτες και στο περιλαίμιο του να υπάρχει ένα σημείωμα που έλεγε: «Η μαμά μου δεν μπορεί να με φροντίσει, αλλά είμαι καλό σκυλάκι. Ευχαριστώ». Ήταν προφανές ότι οι εθελοντές φιλόζωοι βρισκόντουσαν αντιμέτωποι με ακόμα ένα περιστατικό εγκατάλειψης ζώου και καλούνταν να φροντίσουν ακόμη ένα πλασματάκι που βρέθηκε στο δρόμο.

Μετά από επτά μήνες φιλοξενίας του στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας, ο Μανού κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της εγκατάλειψης και να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Οι εθελοντές που τον φροντίζουν μιλούν για έναν σκυλάκο πολύ δοτικό και γλυκό με τους ανθρώπους του και αρκετά κτητικό με αυτούς που αγαπά. Είναι περίπου 6 ετών, μικρόσωμος, λατρεύει τις αγκαλιές και τα παιχνίδια και ψάχνει έναν άνθρωπο που θα είναι δίπλα του, με υπομονή και αγάπη, και θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του.

Πάνω από όλα ο Μανού, επισημαίνουν οι εθελοντές, ψάχνει κάποιον που δεν θα τον διαλέξει μόνο λόγω της εμφάνισης και του μεγέθους του, αλλά θα καταλάβει και θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του ώστε να έχουν μαζί μια όμορφη και αρμονική ζωή. Με τα άλλα ζωάκια δεν τα πάει καλά και θεωρείται ιδανικότερο να ζήσει σε ήρεμο περιβάλλον, χωρίς μικρά παιδιά.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας (αρ.πρ.25700/2005) καλεί όποιον πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει στον Μανού αυτό που του αξίζει, να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6944949741 για να κλείσει ένα ραντεβού για να τον γνωρίσει από κοντά. Είναι υγιής, εμβολιασμένος και θα δοθεί στειρωμένος, με συμβόλαιο υιοθεσίας, βιβλιάριο υγείας και μικροτσίπ (αρ. 981000004910954).