Η αγάπη τους έσωσε την σκυλίτσα που ζούσε εξαθλιωμένη σε στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής

Ο αγώνας που έδωσαν οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» ώστε η Λέλα να καταφέρει να ζήσει και να συνέλθει πλήρως, ψυχικά και σωματικά, ήταν τεράστιος. Πήραν στα χέρια τους ένα ετοιμοθάνατο πλάσμα και με την αγάπη τους την μεταμόρφωσαν σε μια πανέμορφη και χαρούμενη σκυλίτσα που είναι πλέον έτοιμη να βρει τη νέα της οικογένεια.

Η Λέλα ζούσε για καιρό - μαζί με άλλα σκυλιά - σε στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής στον Δήμο Ωρωπού. Ήταν ένα πλάσμα εξαθλιωμένο από την ψώρα, την ερλίχεια και την αναιμία, ενώ είχε καταντήσει «πετσί και κόκκαλο» εξαιτίας της πείνας.

 

 

Λίγο πριν επέλθει το τέλος, μια ομάδα φαντάρων ενημέρωσε την Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» για την τραγική κατάσταση της και στις 6 Οκτωβρίου του 2017 μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της φιλοζωικής όπου έγιναν όλες οι δυνατές προσπάθειες και θεραπείες για να ανακάμψει.

«Μια ζωντανή νεκρή ήταν όταν ήρθε η Λέλα. Ένα μάτσο κόκκαλα στον πάτο ενός κουβά, αόρατη ένοιωθε και σαν αόρατη συμπεριφερόταν» αναφέρουν οι άνθρωποι που νοιάστηκαν γι’ αυτό το ταλαίπωρο πλάσμα.

 

 

Μετά τη διάσωσή της οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» είχαν αναφέρει για την σκυλίτσα: «Για το κορίτσι μας ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς, καθώς θα πρέπει να επουλωθούν σωματικές και ψυχικές πληγές.

Θα είμαστε όμως εκεί, όπως πάντα, για να την βοηθήσουμε να σβήσει από τη μνήμη της την πιο επώδυνη περίοδο της ζωή της, αλλά και να της θυμίσουμε, πως άνθρωποι μεν την πλήγωσαν, αλλά και άνθρωποι την έσωσαν».

 

 

Σήμερα η Λέλα – τριών ετών -  είναι ένα από αυτά τα πλάσματα που γεμίζει ελπίδα τους εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» πως τα άσχημα μπορούν να περάσουν, τα τραύματα -σωματικά και ψυχικά- μπορούν να επουλωθούν με συνέπεια και επιμονή σε ένα κοινό όραμα, με μοναδικό στόχο την ευζωία τους.

 «Η Λέλα πλέον μπορεί να παίζει ανέμελη και απαλλαγμένη από τις σωματικές πληγές της, χάρη στον γιατρό μας Χρήστο Κτενά και να τρέχει για να μας αγκαλιάσει, έχοντας ξεχάσει ό,τι την πλήγωσε, χάρη στον εκπαιδευτή μας Αλέξανδρο Παράσχη» αναφέρουν οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray».

 

 

Για να μάθετε περισσότερα για την Λέλα και για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας να την υιοθετήσετε πατήστε ΕΔΩ.