Η Λέλα κέρδισε ξανά το δικαίωμα στη ζωή και ψάχνει το παντοτινό της σπιτικό

Η Λέλα ζούσε για καιρό εξαθλιωμένη από τις αρρώστιες και την πείνα στο στρατόπεδο του Αυλώνα Αττικής στο Δήμο Ωρωπού. Ποτέ δεν είχε λάβει κάποια θεραπεία με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της.  Και λίγο πριν την τελική της κατάρρευση κάποιοι φαντάροι ενημέρωσαν την φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» και στις 6 Οκτωβρίου 2017 μεταφέρθηκε στο καταφύγιο όπου άρχισε ένας αγώνας για να επουλωθούν οι σωματικές και ψυχικές πληγές της.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» η Λέλα υποχρεώθηκε να ζήσει σε ένα στρατόπεδο, διανύοντας μια ισόβια θητεία, που σύντομα θα έληγε πρόωρα. Πολύ ταλαιπωρημένη σωματικά από την ψώρα, την Ερλίχεια, την αναιμία, την πείνα και την υποθερμία, αλλά και ψυχολογικά, αφού η εμφάνιση της δεν τη βοήθησε να διεκδικήσει μια θέση στο στρατόπεδο, βίωσε την απόρριψη και την απομόνωση, ως μίασμα.

 

 

Στο καταφύγιο η Λέλα παρέμεινε απομονωμένη για περίπου ένα μήνα. Χάρη στον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά, τον εκπαιδευτή Αλέξανδρο Παράσχη και τους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», η Λέλα ξεπέρασε τα προβλήματα υγείας που την είχα εξαντλήσει σωματικά και ψυχικά, κι έγινε ένα πολύ κοινωνικό, χαρούμενο και ισορροπημένο σκυλί που εμπιστεύτηκε ξανά τους ανθρώπους.

«Η Λέλα είναι ένα από τα πλάσματα που μας γεμίζει ελπίδα για τη νέα χρόνια. Ελπίδα πως τα άσχημα μπορούν να περάσουν, τα τραύματα σωματικά και ψυχικά μπορούν να επουλωθούν με συνέπεια και επιμονή σε ένα κοινό όραμα, με μοναδικό στόχο την ευζωία τους. Η Λέλα την παραμονή Πρωτοχρονιάς έπαιξε ανέμελη και απαλλαγμένη από τις σωματικές πληγές της, χάρη στον γιατρό μας Χρήστο Κτενά και να τρέχει για να μας αγκαλιάσει, έχοντας ξεχάσει ό,τι την πλήγωσε, χάρη στον εκπαιδευτή μας Αλέξανδρο Παράσχη. Η Λέλα άφησε πίσω της το 2017, και όλα όσα εκείνη η χρονιά της έμαθε, όλα όσα της έκλεψε και όσα της ξανάδωσε πίσω. Το κορίτσι κοιτάει πια μόνο μπροστά, και μαζί της και εμείς. Λελάκι δεν έχει σημασία ποια ήσουν πέρυσι. Κοίτα ποια είσαι φέτος. Ευχόμαστε το 2018 να «φέρει» λιγότερα ζώα στους δρόμους και να σας προσφέρει τόση ευτυχία και αγάπη, όση μας έδωσε και το μικρό αυτό κορίτσι» αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray».

Εάν επιθυμείτε να κάνετε την Λέλα συνοδοιπόρο στη ζωή σας μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην σελίδα της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» που διαθέτει στο facebook