Η τρίποδη Scar που κέρδισε τη μάχη για τη ζωή ψάχνει το δικό της άνθρωπο

Στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό ζει η Scar, η σκυλίτσα που βρέθηκε με διαλυμένο το δεξί της πόδι, το οποίο χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί για να καταφέρει να επιβιώσει.

Πρόκειται για να καλοκάγαθο πλάσμα μόλις ενός έτους που κέρδισε ξανά τη ζωή και την αυτοπεποίθησή του χάρη στη φροντίδα των ανθρώπων της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», οι οποίοι με λόγια καρδιάς αναφέρουν για τη λατρεμένη τους Scar: «Λένε, πως τα σημάδια μαρτυρούν ιστορίες που ζήσαμε, αγώνες που δώσαμε και μάχες που κερδίσαμε. Υπάρχουν και άλλα σημάδια όμως. Αυτά που πολλές φορές δεν φαίνονται, ουλές βαθιές, κρυμμένες καλά, που πονούν περισσότερο.

 

 

Στο δρόμο συναντάς τέτοια πλάσματα, με πληγές που δε γιατρεύτηκαν ποτέ, γιατί ποτέ κανείς δεν θέλησε να τις δει, πόσο μάλλον να τις κλείσει. Η Scar ήταν ένα τέτοιο κορίτσι. Μ' ένα εξωτερικό τραύμα στο πόδι που έμοιαζε να μην την απασχολεί καθόλου, μπροστά στη φρίκη που ζούσε μέσα στο μικρό κλουβάκι, περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που δε γνώριζε.

 

 

Το διαλυμένο της πόδι το χρησιμοποιούσε μόνο για να κρύψει το πρόσωπο της.  Να μην βλέπει και να μην φοβάται. Η Scar έχασε το πόδι της κι έμεινε με το σημάδι της επιβίωσης. Κέρδισε όμως τον εαυτό της, την αυτοπεποίθηση της, τη χαμένη της ζωή. Μια ζωή που δε ξεπερνά τον ένα χρόνο, κι όμως πρόλαβε να πληγωθεί. Το κορίτσι μας είναι 12 κιλά, υγιές και αναζητά την ηρεμία μιας οικογένειας που θα την αγαπήσει για πάντα».