Ντέιβιτ: Βλέπει μόνο με τα μάτια της καρδιάς του

Ο Ντέιβιτ βρέθηκε να περιφέρεται χωρίς να βλέπει στην Εθνική οδό στο ύψος του Κιάτου όπου κάποιοι ασυνείδητοι τον εγκατέλειψαν αδιαφορώντας για την τύχη του. Άλλωστε δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε και το τελευταίο περιστατικό εγκατάλειψης ζώου που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης.

Η φιλόζωη Χριστίνα Δακοβάνου ενημερώθηκε για τον σκυλάκο από μια περαστική που τον είδε, η οποία ζήτησε τη βοήθεια της ώστε να σωθεί αυτό το υπέροχο πλάσμα. Οι δύο γυναίκες μετέφεραν τον Ντέιβιτ στο κτηνιατρείο όπου του έγιναν αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Το δεξί του μάτι είναι κατεστραμμένο, ενώ από το αριστερό ίσως να βλέπει κάποιες σκιές.

 

 

Η Χριστίνα Δακοβάνου αναφέρει για τον Ντέιβιτ: «Είναι ένας ήρωας κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε πως κατάφερε να επιβιώσει. Η απώλεια όρασης δεν τον εμποδίζει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή αρκεί κάποιος να τον αγαπήσει κα να του προσφέρει ασφάλεια και στοργή. Παίζει, χαίρεται κι έχει πολύ αγάπη μέσα του. Είναι σαφές ότι βλέπει με τα μάτια της καρδιάς του. Κι αυτό δεν το λέμε από συναισθηματισμό αλλά επειδή δε μπορούμε αλλιώς να εξηγήσουμε πως κατάφερε να επιζήσει, πως κατάφερε να ξεχωρίσει τους κακούς από τους καλούς και πως καθημερινά καταφέρνει να μας συγκινεί και να κερδίζει όσους έρχονται σε επαφή μαζί του».

 

 

Ο πανέμορφος και καλοσυνάτος Ντέιβιτ είναι ενός έτους και ζυγίζει 15 κιλά. Είναι εμβολιασμένος, αποπαρασιτωμένος και υγιέστατος. Περπατά και προσανατολίζεται χωρίς πρόβλημα σε χώρους που γνωρίζει και στη βόλτα. Είναι άψογος στη συμπεριφορά του και τα πάει εξαιρετικά καλά με ανθρώπους κι άλλα ζώα. Αυτό που χρειάζεται είναι μία γωνίτσα που να μπορεί να πει σπίτι του κι έναν άνθρωπο που να μπορεί να τον θεωρεί οικογένειά του. Είναι από τα πλάσματα εκείνα που αναγνωρίζουν την καλοσύνη και που γίνονται οι καλύτεροι σύντροφοι για μια ζωή.

 

 

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει τον Ντέιβιτ και να τον κάνει ισότιμο μέλος στην οικογένεια του μπορεί να καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984150057. Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και βιβλιάριο υγείας.