Ο Δάντης «επέστρεψε» στο κανονικό του βάρος και ψάχνει την πιο στοργική οικογένεια

Σε προχωρημένη κατάσταση ασιτίας είχαν βρει τον Δάντη οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σκύδρας «Στοργή» στα μέσα του Σεπτέμβρη 2017, οι οποίοι όπως αποκαλύπτουν δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν, αφού ήταν ο πιο αδύνατος σκύλος που είχαν συναντήσει ποτέ και που δεν ήταν νεκρός.

Ο νεαρός σε ηλικία Δάντης ζύγιζε το μισό από το βάρος που θα έπρεπε να ήταν (35 κιλά) όταν μεταφέρθηκε σε τοπικό κτηνίατρο για περίθαλψη. 

 

 

«Η εμφάνιση του ήταν τραγική! Δεν έχουμε δει πιο αδύνατο ζώο στη ζωή μας! Το ζώο μόλις που στεκόταν όρθιο και παραπατούσε όταν έκανε προσπάθεια να περπατήσει. Την τραγική του κατάσταση την πρόδιδε και το περιλαίμιο που φορούσε και το μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί μαρτυρούσε πως ήταν κάποτε αυτό το ζώο!

Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσουμε τα μάτια σε ένα τέτοιο πλάσμα και τον μεταφέραμε άρον - άρον μέσα στην νύχτα στο καταφύγιο. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να μην τον βρούμε την επόμενη μέρα. Ξέραμε πολύ καλά πως αν τον χάναμε, σε λίγες μέρες θα ήταν νεκρός λόγω ασιτίας» ανέφεραν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σκύδρας «Στοργή» που τον διέσωσαν.

 

 

Ο Δάντης, ένα αμερικάνικο Τerrier Staffordshire, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες αιματολογικές και  βιοχημικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι ήταν απόλυτα υγιής και έπασχε μόνο από ασιτία! Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Σκύδρας «Στοργή» του έδιναν αρχικά λίγη τροφή καθώς το στομάχι του δεν ήταν σε θέση να αντέξει μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.

Με επιμονή και υπομονή, ο Δάντης μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο και επιβλητικό σκύλο με βλέμμα που καθηλώνει! Είναι κοινωνικοποιημένος, λατρεύει όλους τους ανθρώπους, είτε τους γνωρίζει είτε όχι, τρελαίνεται για αγκαλιές και παιχνίδια, τα πάει καλά με τα άλλα σκυλιά και αποζητά συνεχώς την ανθρώπινη επαφή!

 

 

Εάν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε τον Δάντη επικοινωνήστε με το Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας «Στοργή» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984881749.

Θα δοθεί με βιβλιάριο υγείας, συμβόλαιο υιοθεσίας, τσιπαρισμένος και στειρωμένος (τα έξοδα της στείρωσης θα επιβαρύνουν τον νέο του κηδεμόνα).