Ο Χάρλεϊ ψάχνει τον άνθρωπο του που θα βλέπει πέρα από την αναπηρία του

Ο Χάρλεϊ λίγο έλειψε να υποβληθεί σε ευθανασία γιατί είχαν παραλύσει τα δύο πίσω του πόδια. Κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκε σ’ αυτή την κατάσταση στα χέρια ενός εκπαιδευτή σκύλων από το Ηράκλειο Κρήτης, ο οποίος είχε αποφασίσει με μεγάλη ευκολία να τον «σκοτώσει» αντί να υπερασπιστεί τη ζωή ενός πλάσματος που ήθελε να ζήσει και δεν το ένοιαζε καθόλου αν είναι παράλυτο.

Το μόνο που έλειπε στο Χάρλεϊ ήταν ένας δικός του άνθρωπος που θα άνοιγε την καρδιά του και θα τον φρόντιζε με αφοσίωση. Και ο Χάρλεϊ βρήκε όχι έναν αλλά δύο ανθρώπους, τη Ρένα Γρηγοράκη και την Αργυρώ Χαλκιαδάκη, οι οποίες έσωσαν στην κυριολεξία στο παρά πέντε το Χάρλεϊ δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία. Μαζί πάλεψαν και η ζωή επέστρεψε ξανά στην καρδιά του Χάρλεϊ, ο οποίος σήμερα είναι ένας χαρούμενος σκυλάκος που απολαμβάνει κάθε στιγμή της ημέρας και κυρίως τις βόλτες του με το αναπηρικό του καροτσάκι.

 

 

Μέρα με τη μέρα η κατάστασή του βελτιώνεται εκπλήσσοντας ευχάριστα τις δύο γυναίκες που τον φροντίζουν. «Μην καταδικάζετε σε θάνατο ένα ζωάκι γιατί είναι παράλυτο με τη φθηνή δικαιολογία ότι δεν θα έχει ποιότητα ζωής. Ο θάνατος είναι μια τελεσίδικη κατάσταση. Και μην ξεχνάτε δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ανάπηρα ζωάκια με την κατάλληλη φροντίδα περπάτησαν ξανά. Κι ελπίζουμε ότι ένα από αυτά θα είναι και ο Χάρλεϊ καθώς έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση του. Κουνάει τα ποδαράκια του και την ουρίτσα του. Έχει πλέον αίσθηση παντού και λειτουργούν με το παραπάνω τα αντανακλαστικά του. Άρχισε να στέκεται έστω και για λίγο όρθιος χωρίς τη βοήθεια μας. Δεν ξέρουμε αν θα περπατήσει ξανά, αλλά ο κτηνίατρος μας έδωσε ελπίδες αν συνεχίσουμε τις ασκήσεις» αναφέρουν στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη.

 

 

Ο Χάρλεϊ είναι πια έτοιμος να βρει την πιο στοργική οικογένεια που θα εκτιμήσει το χαρακτήρα του και θα ανοίξει την αγκαλιά της σ’ αυτό το πλάσμα που τόσα πέρασε στη ζωή του, αλλά βγήκε στο τέλος νικητής από όλες τις δοκιμασίες. 

Για το λατρεμένο τους Χάρλεϊ μιλούν με λόγια καρδιάς η Ρένα Γρηγοράκη και η Αργυρώ Χαλκιαδάκη που απάλυναν τον πόνο του και τον μεταμόρφωσαν από φοβισμένο πλάσμα σ’ ένα χαρούμενο.  

Τι να πούμε γι' αυτό το αγόρι. Τον αγαπημένο μας Χάρλεϊ. Η λαχτάρα του για ζωή μας έχει κάνει να απορούμε με τη θέληση του, να τον λατρεύουμε, αλλά πιο πολύ να τον θαυμάζουμε.

Την ιστορία του Χάρλεϊ δεν την ξέρουμε και να σας πούμε την αλήθεια δε θα θέλαμε να τη μάθουμε ποτέ. Η κακοποίηση, ο φόβος και ο πόνος που έχει βιώσει στη ζωή του είχαν φωλιάσει μέσα στη ψυχή του αφού  τον πρώτο καιρό σε κάθε μας άγγιγμα έσφιγγε το κορμάκι του περιμένοντας να του συμβεί κάτι κακό.

 

 

Στην όψη της σκούπας ή στο άκουσμα κάποιου δυνατού θορύβου έτρεχε να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι. Μα το χειρότερο ήταν το βλέμμα του. Αυτό το κενό και παγωμένο βλέμμα του καθώς τον ακουμπούσαμε μας τσάκιζε. Προσπαθήσαμε πολύ για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Να τον κάνουμε να καταλάβει ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί και όλα τα χέρια δεν προκαλούν πόνο.

Με τον καιρό άρχισε να αφήνεται και να απολαμβάνει τα χάδια μας, τα οποία μάλλον δεν είχε νιώσει ποτέ! Δειλά - δειλά άρχισε να ξαπλώνει και στο πλάι και να μας αφήνει να χαϊδέψουμε την κοιλίτσα του. Μουγκρίζει από ευχαρίστηση όταν του τρίβουμε τ’ αυτάκια. Κι όταν σταματάμε ο Χάρλεϊ σηκώνει το ποδαράκι του, αν και αναπηράκι, για να του κάνουμε κι άλλο. Πώς να του το αρνηθείς;

 

 

Οι βόλτες με το αναπηρικό καροτσάκι του, το οποίο κατασκεύασε ο Βασίλης Τζιγκούρας, είναι οι αγαπημένες του. Τρέχει σαν σίφουνας, μυρίζει και τρέχει ξανά! Να τα γνωρίσει όλα, να τα ανακαλύψει όλα! Μας μεταδίδει τη ζωντάνια και την όρεξη του που πολλές φορές τρέχουμε δίπλα του μ’ ένα χαζοχαρούμενο ύφος!

Γι' αυτό και για πολλά άλλα του έχουμε υποσχεθεί ότι θα του βρούμε το καλύτερο σπιτάκι όσο καιρό κι αν χρειαστεί. Ποιος θα βάλει στη ζωή του ένα πλάσμα που θα του δίνει απίστευτη δύναμη και όρεξη για ζωή με μοναδικό αντάλλαγμα την αγάπη; Και βόλτες βέβαια!  

Ψάχνουμε αυτόν τον έναν ξεχωριστό άνθρωπο για τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ μας Χάρλεϊ. Βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά πάει όπου τον καλέσει η ΑΓΑΠΗ. Είναι περίπου 7 χρονών. Τα πάει πολύ καλά με τ’ άλλα σκυλάκια και γατάκια και πλέον και με τους ανθρώπους.

 

 

Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και τσιπάκι, εμβολιασμένος και στειρωμένος. Όποιος επιθυμεί να κάνει το Χάρλεϊ συνοδοιπόρο στη ζωή του μπορεί να καλέσει στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6944230996 και 6977418385.

Δείτε εδώ το Χάρλεϊ να απολαμβάνει με όλη τη σημασία της λέξης τη βόλτα του.