Ο καλοκάγαθος Αχιλλέας αναζητά την πιο στοργική οικογένεια που θα τον βοηθήσει να ξεχάσει το άσχημο παρελθόν του

Ο Αχιλλέας ψάψνει την οικογένεια που θα του ανοίξει το σπίτι της και θα του προσφέρει την αγάπη και την προσοχή που τόσο έντονα αποζητά από τους ανθρώπους! Είναι ένας ενήλικος σκύλος περίπου 5 ετών και 25 κιλά, αλλά με συμπεριφορά κουταβιού, αφού μέχρι πρόσφατα δεν βίωσε τίποτα θετικό και όμορφο.

Δεν είναι κοινωνικοποιημένος με άλλα σκυλιά και γάτες, οπότε θα προτιμηθεί οικογένεια χωρίς άλλα κατοικίδια και αποκλειστικά εντός Αττικής. Είναι ένα πλάσμα γεμάτο ενέργεια, αλλά και με έντονη την ανάγκη προσοχής των ανθρώπων, το οποίο δέχεται με λαχτάρα τις περιποιήσεις μας, αλλά και τις απλές ασκήσεις εκπαίδευσης.

 

 

Περιμένει καρτερικά τον άνθρωπο που θα θελήσει να τον υιοθετήσει και να τον κάνει ισότιμο μέλος της οικογένειάς του, επειδή του αξίζει το καλύτερο ύστερα από τις τόσες μάχες που έδωσε για να κερδίσει ξανά τη ζωή του!

Η ιστορία του Αχιλλέα

Η ομάδα Pitbull Rescue Greece που έχει ως αποστολή μέσα από την ιστοσελίδα της www.pitbull-rescue.gr ή τη σελίδα της στο facebook να βρίσκει σπίτια και οικογένειες για τους αγαπημένους τετράποδους φίλους pitbull που έχουν διασωθεί από τους δρόμους, αναφέρει για τον καλοκάγαθο Αχιλλέα: «Ο Αχιλλέας, όπως μαρτυρούν τα ερασιτεχνικά κομμένα του αυτιά, κάποτε είχε «ιδιοκτήτη», από τον οποίο, είχε προσλάβει μονάχα κακοποίηση κι εγκατάλειψη.

 

 

Κάτοικος της περιοχής, όπου και τριγυρνούσε αδέσποτος, κάλεσε το διαδημοτικό κυνοκομείο της Αττικής, το οποίο και τον περισυνέλλεξε. Εκεί παρέμεινε έγκλειστος για 40 ημέρες, χρονικό διάστημα, στο οποίο η κλινική του εικόνα χειροτέρευε ολοένα και περισσότερο, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε την χορήγηση φαρμάκου για την αντιμετώπιση της νόσου της λεϊσμάνιας.

Η νόσος του προκάλεσε μυϊκή ατροφία, ανοσοκαταστολή, μυελοκαταστολή και νεφρική ανεπάρκεια.

 

 

Την πρώτη φορά που τον συναντήσαμε ήταν ένα σκελετωμένο πλάσμα, χωρίς καθόλου τρίχωμα και με πληγές από την ασθένεια. Ήταν μία σκιά του εαυτού του. Παρά την ταλαιπωρία και την αδυναμία του αμέσως έδειξε την τρυφερή πλευρά του κολλώντας στα κάγκελα ζητιανεύοντας λίγη προσοχή και χάδια.

Την δεύτερη φορά που τον συναντήσαμε ήταν κι η μέρα που ξεκίνησε κι ο αγώνας του, ώστε να βγει νικητής και να κερδίσει το τρόπαιο της ίδιας του της ζωής!

 

 

Ο Αχιλλέας, με την πολύτιμη στήριξη των δωρητών του, νοσηλεύτηκε για περίπου ένα μήνα σε κλινική, όπου, εκτός της λεϊσμάνιας, διαγνώστηκε και η νόσος της μπαμπεσίωσης, η οποία ευθυνόταν για τον τόσο χαμηλό αιματοκρίτη του (μόλις 17,7) και την ημέρα που μεταφέρθηκε στην πανσιόν φιλοξενίας του, δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη τη σκιά.

Είχε πάρει όσα κιλά χρειαζόταν, οι μυς του άρχισαν σιγά σιγά να δυναμώνουν, είχε αποκτήσει και πάλι το τιγρέ του τρίχωμα κι η όψη του δε θύμιζε σε τίποτα την αλλοτινή του εικόνα.

 

 

Ο Αχιλλέας ακολούθησε τις φαρμακευτικές αγωγές που ήταν απαραίτητες και σε συνδυασμό με την καλή διατροφή, αλλά και την φροντίδα και την συχνή ιατρική παρακολούθηση ξεπέρασε τα περισσότερα προβλήματα υγείας.

Παρά τον φόβο του όταν πηγαίνει κάποιος να τον χαϊδέψει, εξ αιτίας της κακοποίησης που έχει δεχτεί τα πρώτα χρόνια της ζωής του, είναι ένα απόλυτα ανθρωποκεντρικό πλάσμα, γεμάτο ενθουσιασμό όταν γνωρίζει νέο κόσμο.

 

 

Έχει πάντα διάθεση και ενέργεια για βόλτα, εξερεύνηση και παιχνίδια. Αναζητά υπεύθυνο κηδεμόνα, ο οποίος θα κατανοήσει την ανάγκη του για εκτόνωση, δραστηριότητα, αλλά και πρόσληψη αγάπης και ενδιαφέροντος την οποία χρειάζεται ένας σκύλος που στα πρώτα χρόνια της ζωής του έχει λάβει μονάχα κακοποίηση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς του δωρητές ζωής του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση της ομάδας μας και με αυτό τον τρόπο βοήθησαν τον Αχιλλέα να κερδίσει τη μάχη της ζωής του, την κτηνιατρική κλινική Κυανούς Σταυρός και την κτηνίατρό του κ. Ειρήνη Ταπούτη για τις φροντίδες που του προσέφεραν, αλλά και τους υποστηρικτές της εικονικής υιοθεσίας του που τον βοηθάνε να παραμείνει ασφαλής μέχρι να βρεθεί στο παντοτινό του σπίτι!

 

 

Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή που θα βρει το πιο στοργικό σπιτικό χρειάζεται κι ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να τον υποστηρίξουν ως μέλη της ομάδας του με το ποσό των 10 ευρώ/ μήνα, ώστε να καλύπτεται το ποσό της φιλοξενίας του στην πανσιόν, αλλά και η αγορά ειδικής τροφής και προϊόντων αποπαρασίτωσης, ώστε να παραμείνει υγιής!

Αν χτύπησε δυνατά η καρδιά σας για τον Αχιλλέα και θέλετε να τον κάνετε συνοδοιπόρο στη ζωή σας στείλτε μήνυμα στο προσωπικο προφίλ της Μίνας Γιαννουδάκη στο facebook.

Κείμενο: Pitbull Rescue Greece

 

Ο Αχιλλέας σε παλιές και...νέες πόζες!