Ο καλοκάγαθος Δίας γλύτωσε το θάνατο και ψάχνει μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει

Ο Δίας είναι 3 ετών και κυκλοφορούσε στην πλατεία του Άργους τα τελευταία χρόνια. Πολύς κόσμος τον φρόντιζε, τον τάιζε, κι αυτός πάντα το ανταπέδιδε με το κούνημα της ουράς του, με φιλιά και μ’ ένα κρυφό χαμόγελο.

Τριβόταν στο χέρι και το πόδι των ανθρώπων για να νιώσει τη ζεστασιά και την αγάπη. Και μετά έφευγε για να κουρνιάσει κάπου μόνος του, να προστατευτεί. Τον έβλεπες σε χαλάκια να ζεσταθεί το χειμώνα, σε ίσκιους να δροσιστεί το καλοκαίρι, και ποτέ δεν ενόχλησε κανέναν. Ήταν πολύ διακριτικός, ευγενικός και το μόνο που ήθελε ήταν απλά να είναι δίπλα σου.

 

 

Ο Δίας όμως πριν ένα μήνα διαγνώστηκε με λεϊσμάνια και ερλιχίωση. Αργά ή γρήγορα κάποιος θα τον ξεφορτωνόταν. Βλέπετε οι «άνθρωποι» αρέσκονται μόνο στα «όμορφα θεάματα», κι αν κάτι προσβάλλει την υποτιθέμενη αισθητική τους, το ξεφορτώνονται. Ο Δίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο του κ. Ντούρου με τη βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Άργους «Λάιζα» και εθελοντών. Έγιναν εξετάσεις για συκώτι και νεφρά, τα αποτελέσματα των οποίων ευτυχώς βγήκαν θετικά. Ξεκίνησε τη θεραπεία του και καθημερινά δείχνει φοβερή βελτίωση.

 

 

Είναι όλο και πιο ευδιάθετος. Στη βόλτα αντί να κοιτάει δεξιά κι αριστερά, το μόνο που τον νοιάζει είναι να γλύψει το χέρι που κρατάει το λουράκι του. Καθώς δε βρέθηκε σπίτι φιλοξενίας ο Δίας μεταφέρθηκε  σε πανσιόν στην Αθήνα και τα έξοδα παραμονής του εκεί καλύπτουν 8 φιλόζωοι που νοιάστηκαν για εκείνον.  

Ο Δίας δεν πρόκειται ποτέ ξανά να επιστρέψει στους δρόμους του Άργους γι’ αυτό εάν ενδιαφέρεστε να υιοθετήσετε αυτό το υπέροχο πλάσμα μόλις ολοκληρώσει τη θεραπεία του μπορείτε να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Άργους «Λάιζα» στο facebook ή να καλέσετε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6970460279.