Ο Κόλιν ψάχνει έναν άνθρωπο για να πορευτεί δίπλα του

Αν ο Κόλιν ήταν άνθρωπος, θα ήταν ένας μυστήριος και γοητευτικός θαμώνας ενός μπαρ, που τον βλέπεις σχεδόν κάθε φορά που πας, να κάθεται μόνος του, χαμένος στις σκέψεις του, ενώ φήμες πάνε κι έρχονται για το ποιός είναι, τί κρύβει και τι παρελθόν κουβαλάει. Όλοι τον εμπιστεύονται, όλοι τον σέβονται αλλά ελάχιστοι μπορούν να περηφανεύονται πως είναι πραγματικοί του φίλοι. Σιγά - σιγά τον ερωτεύεσαι κρυφά, χωρίς να τολμάς να του απευθύνεις τον λόγο ούτε για αστείο. Δε σου έχει ρίξει ποτέ ούτε μισό βλέμμα, κι ενώ έχεις πια σιγουρευτεί πως δεν ξέρει καν ότι υπάρχεις, μια μέρα σου έρχεται ένα ποτό κερασμένο από αυτόν.

Και τότε καταλαβαίνεις πως παρόλο που δεν σε είχε κοιτάξει ποτέ, σε έβλεπε, σε παρατηρούσε και σε μάθαινε κρυφά, ώσπου μια μέρα αποφάσισε πως αξίζεις τον χρόνο του, την προσοχή του. Ο Κόλιν δεν κερδίζεται σε μια μέρα. Δεν κερδίζεται εύκολα. Εκείνος αποφασίζει πότε θα σου κουνήσει την ουρά του. Mπορεί να περάσουν και μήνες μέχρι να πιστέψει ότι το αξίζεις. Είναι ο αρχηγός της αγέλης από αυτούς τους αρχηγούς που είναι σαν μια ήρεμη δύναμη, χωρίς να το επιδεικνύει και χωρίς να φοβάται ποτέ πως θα χάσει τη θέση του. Ψάχνει ένα σπίτι με ηρεμία και σταθερότητα, κι έναν άνθρωπο που θα τον αφήσει να πορευτεί δίπλα του και θα του δώσει τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί, χωρίς να τον πιέσει και χωρίς να τον πνίξει με υπερβολικά χάδια και άσκοπες απαιτήσεις.

Όποιος ενδιαφέρεται για τον Κόλιν μπορεί να καλέσει τη Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον αριθμό σταθερού τηλεφώνου 2295035612 ή να αφήσει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Κείμενο: Save a Greek Stray