Ο Κόμπο είναι έτοιμος να βρει μια οικογένεια που θα τον «πνίγει» στις αγκαλιές και τα φιλιά

Τον περασμένο Απρίλιο ο Κόμπο βρέθηκε από τη Σοφία Τριανταφυλλίδου να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση στο Μενίδι Αττικής. Ήταν ταλαιπωρημένος, πεινασμένος, γεμάτος τσιμπούρια και πληγές στο μικροσκοπικό του κορμάκι. Το τρίχωμα του ήταν γεμάτο τζίβες και έπασχε από δερματικό πρόβλημα.

Στην έκκληση της Σοφίας Τριανταφυλλίδου για βοήθεια προκειμένου να σωθεί αυτό το πλάσμα, ανταποκρίθηκε η Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του. Αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του κουρέματός του διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δύο ράμματα στη θέση του μικροτσίπ, που κάποιος του είχε αφαιρέσει χειρουργικά πριν τον πετάξουν στο δρόμο.

 

 

Ο Κόμπο σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα το εξαθλιωμένο και άρρωστο σκυλάκι με το τζιβιασμένο και βρώμικο τρίχωμα. Χάρη στη φροντίδα και την αγάπη των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» μεταμορφώθηκε σ’ ένα υπέροχο πλάσμα, που άφησε πίσω του τις φοβίες και εμπιστεύτηκε ξανά τους ανθρώπους.

Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρουν για τον Κόμπο: «Κάπου, κάπως, κάποτε ο Κόμπο είχε σίγουρα αγαπηθεί και αγαπήσει. Στερήθηκε άδικα όλα όσα θεωρούσε αυτονόητα, έμεινε μόνος και μπερδεμένος, να πρέπει να επιβιώνει σαν φάντασμα στους δρόμους. Έφτασε στα χέρια μας ένα φοβισμένο και κοκαλωμένο πλάσμα, με τα τεράστια μάτια του να παρακολουθούν τον καινούργιο κόσμο γύρω του, σαν να μην μπορούσε να καταλάβει ή να πιστέψει όλα όσα του συνέβαιναν.

 

 

Σιγά - σιγά η καρδιά του άνοιξε ξανά – άνοιξε τόσο ώστε να χωρέσει όλη την αγάπη του κόσμου. Ολοκλήρωσε την θεραπεία του, και πλέον είναι ένας περήφανος και γλυκύτατος νεαρός, που σε ακολουθεί περπατώντας ανέμελα, στέκεται μπροστά σου, σε κοιτάει στα μάτια και περιμένει ένα χάδι, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα. Όσα χάδια και αγκαλιές και να πάρει δεν είναι ποτέ αρκετά, ούτε γι’ αυτόν, ούτε για σένα. Δεν χορταίνει και δεν χορταίνεται. Είναι έτοιμος. Το μόνο που απομένει είναι να μακρύνει η λιονταρίσια κόμη του, και να βρει μια οικογένεια που θα προσπαθεί καθημερινά να τον χορταίνει χάδια, αγκαλιές και φιλιά».