Ο μικρός Πέτρος χρειάζεται ένα σπίτι προσωρινής φιλοξενίας για να φύγει από το κτηνιατρείο

Έκκληση για τη φιλοξενία του μικρού Πέτρου που βρέθηκε το πρωί της 6ης Ιουλίου να περιφέρεται άρρωστος και εξαθλιωμένος σε ορεινή περιοχή της Άνω Γλυφάδας απευθύνει ο Σύλλογος προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) προκειμένου να φύγει από το κτηνιατρείο όπου βρίσκεται προσωρινά.

Θυμίζουμε ότι μετά από πολύωρες προσπάθειες οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. κατάφεραν να πιάσουν το μόλις τριών μηνών κουτάβι και να το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο αφού ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε να αναλάβει την περίθαλψή του παρά τα συνεχή αιτήματα των εθελοντών - μελών του συλλόγου προς τους αρμόδιους.

 

 

Ο μικρός Πέτρος, το «πέτρινο» κουτάβι όπως αρχικά τον αποκαλούσαν οι φιλόζωοι, έγινε η αφορμή ώστε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου να παραδεχθεί εγγράφως ότι ο Δήμος δεν έπραξε τα αυτονόητα για το ζωάκι, ζήτησε μάλιστα συγνώμη και δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά το θέμα.

Μέρα με τη μέρα η υγεία και η διάθεση του μικρού Πέτρου καλυτερεύει διαρκώς. Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. που τον επισκέφθηκαν χθες στο κτηνιατρείο δεν τον αναγνώρισαν καθώς η βελτίωση της κλινικής του εικόνας είναι θεαματική.

«Ξεκλέψαμε λίγο χρόνο και πήγαμε να δούμε το αγόρι. Κοιτούσαμε από δω, κοιτούσαμε από κει και Πετρούλι δε βλέπαμε. Ψάχναμε το κουτάβι που πριν λίγες μέρες ήταν «πέτρινο» με το κορμάκι του γεμάτο φολίδες και σκληρό ξεραμένο κατακόκκινο και ερεθισμένο δέρμα. Αντί γι’ αυτό βρήκαμε ένα κουτάβι με λίγο χνουδάκι, μπανιαρισμένο και επιτέλους ίσως και λίγο ανακουφισμένο» αναφέρουν οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ.

 

 

Όπως αναφέρει ο Σ.Π.Α.Ζ. ο μικρός Πέτρος πρέπει να φύγει από το κτηνιατρείο όπου παραμένει πολλές ώρες μόνος χωρίς την ανθρώπινη επαφή. Χρειάζεται όσο τίποτα άλλο έναν άνθρωπο που θα τον φιλοξενήσει στο σπίτι του ώστε το κουταβάκι να κοινωνικοποιηθεί και να προετοιμαστεί για το δικό του παντοτινό σπίτι. Όλα τα έξοδα θεραπείας, σίτισης και κτηνιατρικής φροντίδας θα είναι καλυμμένα από τον Σ.Π.Α.Ζ. και θα υπάρχει επικοινωνία και καθοδήγηση από εκπαιδεύτρια σκύλων.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει το σπίτι του σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα που τόσα πέρασε στη σύντομη ζωή του παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον Σ.Π.Α.Ζ. στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6945598760 (καθημερινά μετά τις 16.00 ή Σαββατοκύριακο).