Ο τυφλός και πάντα χαμογελαστός Κόρο ψάχνει τον δικό του άνθρωπο

Νεότερη ενημέρωση: Υιοθετήθηκε!

Μια φορά κι έναν καιρό κάπου, κανείς δε ξέρει που, γεννήθηκε ένας πανέμορφος πρίγκιπας. Η μοίρα ήταν σκληρή μαζί του αφού δε μεγάλωσε σε πουπουλένια στρώματα με ανθρώπους γύρω του να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν, μα εκδιώχθηκε από τους δικούς του γιατί είχε ένα «κουσούρι». Ήταν τυφλός και η γαλαζοαίματη οικογένεια του δεν μπορούσε να τον δεχτεί στους κόλπους της.

Περιπλανήθηκε πολύ. Η λευκή, γυαλιστερή του φορεσιά θάμπωσε. Βλέπετε κουβαλούσε πάνω της πόνο, φόβο, πείνα και αγωνία. Οι μέρες περνούσαν. Είχε χάσει πια το μέτρημα. Κάθε φορα που ένιωθε πως κάποιος πλησίαζε προσπαθούσε να μιλήσει, να πει την ιστορία του.

Μα καθώς ήταν έτσι βρώμικος και ταλαιπωρημένος κανείς δεν τον άκουγε. Κανείς δεν του έριχνε ούτε μια ματιά. Άλλωστε στα μάτια τους ήταν πια ένας ακόμα ζητιάνος.

 

 

Ώσπου μια μέρα μια καλή νεράιδα πλησίασε τον πρίγκιπα. Ακούμπησε το χέρι της στο κεφάλι του και του ψιθύρισε στο αυτί. «Μην στεναχωριέσαι. Σ’ αυτόν τον κόσμο πολλοί είναι αυτοί που θα σε κοιτάξουν μα δε θα σε δουν γιατί δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που βλέπουν με τα μάτια της ψυχής τους.

Εσύ όμως έχεις μια ψυχή μ’ ένα βλέμμα που όμοιο του δεν υπάρχει. Κι αν στη ζωή αυτή στερήθηκες το φως σου, σου δίνω χάρισμα μοναδικό, ευτυχισμένο να κάνεις όποιον έρχεται κοντά σου κι αυτόν που θα μπορέσει να δει μέσα στην ψυχή σου και θα σε αγαπήσει πραγματικά. Οι νεράιδες αυτού του κόσμου ευχές του θα εκπληρώνουν, προστάτιδες θα γίνουν, αγάπη και γαλήνη στη ζωή σας θα σκορπούν».

Ο πρίγκιπας δάκρυσε. Τα δάκρυα έγιναν δροσοσταλίδες κι έπειτα νεραϊδόσκονη κι ένα απαλό αεράκι τα σκόρπισε παντού…

 

 

«Κόρο θα σε ονομάσω» του φώναξε η νεράιδα. «Κόρο που σημαίνει καρδιά». Ο πρίγκιπας από τότε χαρίζει χαμόγελα σε όποιον τον πλησιάζει και περιμένει να εκπληρωθεί η ευχή της καλής του νεράιδας. Να έρθει στο δρόμο του εκείνος, ο ένας, ο ξεχωριστός άνθρωπος. Είναι ο Κόρο και περιμένει το αίσιο τέλος του παραμυθιού…

Ο Κόρο είναι ράτσας Άκιτα ηλικίας 3,5 ετών, υγιέστατος, εμβολιασμένος και στειρωμένος. Πρόκειται για ένα πλάσμα τρυφερό, πανέξυπνο, λατρεύει τις βόλτες και ξέρει από λουρί. Όποιος ενδιαφέρεται για τον Κόρο μπορεί να καλέσει είτε την Δέσποινα Περιχάρου (6934978202) είτε την Εύα Καραπιπέρη  (6972443860).

Κείμενο: Εύα Καραπιπέρη