Προς υιοθεσία ο 15χρονος Lucky που βρέθηκε από ψαράδες να κολυμπάει μεσοπέλαγα στον Κορινθιακό Κόλπο

Έτοιμος να βρει τη νέα του οικογένεια είναι ο 15χρονος Lucky που διασώθηκε από ψαράδες στις 21 Ιουνίου όταν τον εντόπισαν να κολυμπάει εξαντλημένος στη θαλάσσια περιοχή του Άσσου Κορινθίας και σε μεγάλη απόσταση από τη στεριά. Οι ψαράδες κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν στην ακτή όπου τον έδεσαν κάτω από ένα τροχόσπιτο.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν για το περιστατικό την πρόεδρο του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα «Βλάσσης» Βάνα Φραγκιάδου, η οποία έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει το ζώο, το οποίο είχε καταρρεύσει από την κούραση.

 

 

Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου του έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Βγήκε αρνητικός στη λεϊσμανίωση, κι ενώ φέρει ηλεκτρονική σήμανση, τα στοιχεία του «κηδεμόνα» του δεν είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρά τη δημοσιότητα που έλαβε η διάσωσή του σκυλάκου, κανείς δεν τον αναζήτησε, γεγονός που ενισχύει τις αρχικές υποψίες του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα «Βλάσσης», ότι το ζώο πετάχτηκε στη θάλασσα για να το ξεφορτωθούν λόγω ηλικίας. Ο Lucky, όπως τον ονόμασαν οι ψαράδες-διασώστες του, κουρεύτηκε αφιλοκερδώς από το κέντρο καλλωπισμού κατοικίδιων ζώων Athena's pet grooming καθώς ήταν γεμάτος τζίβες, άγανα, κόλλες και αλάτι.

 

 

Ο Σύλλογος Αγάπης για τα Ζώα «Βλάσσης» αναφέρει: «Ο Lucky ολοκλήρωσε τον ιατρικό του έλεγχο και είναι διαθέσιμος για υιοθεσία. Είναι αρνητικός στο καλααζάρ, αλλά έχει όλα εκείνα τα παρελκόμενα της ηλικίας. Χρειάζεται καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και πιθανόν ειδική τροφή, αλλά κυρίως υπομονή και σεβασμό όπως αξίζει στην τρίτη ηλικία. Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής που θα δώσει στον βασανισμένο αυτόν σκυλάκο που επέζησε από όλη αυτή την ταλαιπωρία, αξιοπρεπή γηρατειά με αγάπη και φροντίδα. Μαζί με τον Lucky θα δοθεί πλήρης ιατρικός φάκελος, θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες υιοθεσίας και θα ελέγχεται η ευζωία του».

Εάν θέλετε να κάνετε συνοδοιπόρο σας τον πανέμορφο Lucky επικοινωνήστε με τον Σύλλογο Αγάπης για τα Ζώα «Βλάσσης» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6976774532.