Συνειδητά δεν νοίκιαζε το σπίτι της όπου ζούσε η σκυλίτσα της πρώην ενοικιάστριάς της που είχε πεθάνει

Μετά το θάνατο της κηδεμόνας της πριν από δύο χρόνια, η σκυλίτσα Λίκα έμεινε ξαφνικά μόνη της στο σπίτι που νοίκιαζε η «μαμά» της στη Γλυφάδα, αφού κανείς από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον της εκλιπόντος δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη αυτού του πλάσματος που έμεινε ορφανό σε ηλικία τότε 10 ετών.

Ο μοναδικός άνθρωπος που νοιάστηκε για τη Λίκα ήταν η σπιτονοικοκυρά, η οποία όχι μόνο δεν πέταξε στο δρόμο το ζώο, αλλά αρνήθηκε να νοικιάσει ξανά το σπίτι της, αν δεν έβρισκε πρώτα μια οικογένεια που θα υιοθετούσε τη σκυλίτσα. Χάρη στην ευσυνείδητη αυτή  γυναίκα που δεν λογάριασε τα χρήματα που θα εισέπραττε από τα νοίκια, η Λίκα συνέχιζε να ζει στο ίδιο σπίτι υπό τη φροντίδα της σπιτονοικοκυράς.

Ένας εθελοντής του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που εκδήλωσε το ενδιαφέρον να νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι, η σπιτονοικοκυρά του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι θα έβρισκε πρώτα χώρο φιλοξενίας για τη σκυλίτσα και μετά θα του το παραχωρούσε. Ο εθελοντής δεν μπορούσε να κρατήσει ο ίδιος τη Λίκα καθώς έχει ένα μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο που βρήκε και έσωσε από το βουνό και 7 γάτες.

 

 

Ανεξάρτητα όμως αν τελικά θα νοίκιαζε ή όχι  το σπίτι, ο εθελοντής κινητοποιήθηκε αμέσως ώστε να βρεθεί χώρος προσωρινής φιλοξενίας για τη Λίκα έως ότου υιοθετηθεί. Και τα κατάφερε. Η Λίκα σήμερα φιλοξενείται σε σπίτι ενός άλλου εθελοντή του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) στη Γλυφάδα και το μόνο που της λείπει είναι μια στοργική οικογένεια για να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της με αγάπη και φροντίδα. Είναι 12 ετών, πάρα πολύ ήσυχη και φιλική.

Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει την αγάπη του στη Λίκα κάνοντας την μέλος στην οικογένεια του μπορεί να επικοινωνήσει με το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Αρ. Πρωτοδ. Αθηνών 773/87) αφήνοντας μήνυμα είτε στο inbox της Σελίδας του στο facebook είτε στο email: [email protected]