Τη δική του οικογένεια αναζητά ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στην Ανώπολη Σφακίων

 Ο Μίρο έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και βγήκε νικητής! Κάποιος εγκληματίας τον είχε πυροβολήσει εξ επαφής ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στην Ανώπολη Σφακίων στις 22 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Μίρο σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς του Α.Τ. Σφακίων, οι οποίοι μετά από συνεννόηση με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», μετέφεραν εγκαίρως τον Μίρο στο κτηνιατρείο των Καμπουράκη – Βαλυράκη, αλλά και στους εθελοντές του συλλόγου που ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή την φροντίδα του και έδωσαν μαζί του τη δύσκολη αυτή μάχη της πολύμηνης θεραπείας του.

 

 

Υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία και άντεξε τις πολύ ισχυρές αντιβιώσεις που έπαιρνε για να αντιμετωπιστούν οι μολύνσεις των πληγών στην ωμοπλάτη του. Ο Μίρο κατάφερε να επιζήσει και σήμερα είναι ένας χαρούμενος και πολύ κοινωνικός σκυλάκος που αναζητεί τη δική του νέα οικογένεια για να ζήσει με αγάπη και ασφάλεια.

Η Έφη Τσεκμέζογλου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για τη διάσωση του Μίρο τα εξής: «Τον Φεβρουάριο ειδοποιηθήκαμε για έναν πυροβολημένο σκύλο στην Ανώπολη Σφακίων. Με μέριμνα του αστυνομικού τμήματος ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στα Χανιά για κτηνιατρική περίθαλψη, αφού η οικογένειά του δε μπορούσε να αναλάβει το οικονομικό κόστος, αλλά ούτε και την περίθαλψη.

 

 

Οι μέρες πέρασαν, η ζωή του κινδύνεψε αρκετές φορές αφού το τραύμα ήταν πολύ μεγάλο, καθώς είχε πυροβοληθεί εξ επαφής και οι μολύνσεις ήταν αναπόφευκτες. Για δύο περίπου μήνες, τα μέλη μας τον μετέφεραν καθημερινά στο κτηνιατρείο Καμπουράκη-Βαλυράκη για αλλαγές, αφαίρεση νεκρών ιστών και ανάπλαση δέρματος, ενώ υποβλήθηκε σε τρία χειρουργεία. Ο Μίρο όμως ήθελε να ζήσει και το σύμπαν συνωμότησε σε αυτό.

Αρχικά βρέθηκε η πολυπόθητη φιλοξενία για όλο το διάστημα που χρειαζόταν κτηνιατρική περίθαλψη στα Χανιά, αφού τα μέλη μας ήδη φιλοξενούν πολλά ζώα και ο Μίρο ήταν ευάλωτος στα μικρόβια και χρειαζόταν ηρεμία. Η Σοφία άνοιξε το σπίτι της, ανοίγοντας και το παράθυρο της δεύτερης ευκαιρίας για τον Μίρο…

 

 

Επειδή είναι νεαρός, μόλις ενός έτους, ο οργανισμός του άντεξε στις πολύ ισχυρές αντιβιώσεις και δεν προκλήθηκαν βλάβες σε ζωτικά όργανα. Ένα πλάσμα με πολύ όρεξη για ζωή που υπέμενε στωικά την επίπονη πολύμηνη θεραπεία. Η θεραπεία του Μίρο μας κόστισε περίπου 2.000 ευρώ που δεν έχουμε αποπληρώσει ακόμα αλλά το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους όλων όσων συμμετείχαν στη σωτηρία του.

Σήμερα ο Μίρο φιλοξενείται από μέλος μας, είναι ένας χαρούμενος μεγαλοκούταβος 16 κιλών, ημίαιμο Λαμπραντόρ και αναζητάει τη δική του οικογένεια, μακριά από όπλα και φασαρίες, αφού το μόνο που θέλει και απολαμβάνει είναι οι βόλτες και τα χάδια. Λατρεύει να παίζει με μπαλάκια, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά και είναι αληθινός τζέντλεμαν, αφού δεν παραλείπει την απαραίτητη χειραψία, μόλις σε γνωρίσει».

 

 

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει τον Μίρο να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6972020996 (απογευματινές ώρες), ώστε η περιπέτειά του να αποκτήσει το καλύτερο τέλος. Όποιος θέλει να βοηθήσει να αποπληρωθούν τα έξοδα μπορεί να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό με την αιτιολογία Μίρο στον ακόλουθο λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR8001104950000049529605328
SWIFT: ETHNGRAA
δικαιούχος: «η προστασία των ζώων»
e-mail paypal: [email protected]