Γιατί ρε άνθρωπε τη δηλητηρίασες;

Ο κ. Σπύρος από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς φρόντιζε καθημερινά για 15 ολόκληρα χρόνια μια αδέσποτη σκυλίτσα, την κοπελούλα του, όπως την αποκαλούσε.  Τον Φεβρουάριο του 2014 η σκυλίτσα έπεσε θύμα φόλας που κάποιος ασυνείδητος  «φύτεψε» στα μέρη όπου σύχναζε με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Απαρηγόρητος ο κ. Σπύρος για τον άδικο χαμό της βρήκε το κουράγιο και έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο δολοφόνο της κοπελούλας του. 

«Γιατί ρε άνθρωπε μου δηλητηρίασες την κοπελούλα μου; Τη μεγάλωσα και τη φρόντιζα 15 ολόκληρα χρόνια στη γειτονιά μου, στο σπίτι μου, πίσω από την εκκλησία των Αρχαγγέλων. Άκακη και ήρεμη. Κάθε μέρα έκανε την βόλτα της σε όλο το Αργοστόλι.

Την αγαπούσαν όλοι. Tην φρόντιζαν όλοι. Tην τάιζαν όλοι με αγάπη. Εκτός από σένα που την τάισες θάνατο. Τι σου έκανε για να φτάσεις σε αυτό το σημείο να αποφασίσεις να της αφαιρέσεις ετσιθελικά την ζωή της και να με βυθίσεις σε τόση θλίψη.

Πως μπορείς και ζεις με τόση κακία και μοχθηρία κρυμμένη βαθιά μέσα σου; Εύχομαι ο Θεός να σε συγχωρήσει. Και συ κάποια στιγμή να ξυπνήσεις από τον λήθαργο που βρίσκεσαι και να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις την πράξη σου...

Καλό ταξίδι κοπελούλα μου…».