Η Μαυρίλα ονειρεύεται έξω από το στολισμένο σπιτάκι της στο Fuit art cafe στα Γρεβενά

Ο ιδιοκτήτης του Fuit art cafe και ενεργό μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών κ. Γιάννης Ευαγγελόπουλος φρόντισε να στολίσει και το σπιτάκι που έφτιαξε για τη λατρεμένη του αδέσποτη σκυλίτσα Μαυρίλα που φροντίζει καθημερινά στο μαγαζί του, η οποία συνήθως βρίσκεται είτε στην αγκαλιά είτε στα πόδια κάποιου πελάτη.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ο κ. Ευαγγελόπουλος ανέφερε ότι από τη μέρα που τοποθέτησε το σπιτάκι έξω από το Fuit art cafe όλη η γειτονιά βλέπει με άλλο μάτι τη Μαυρίλα που παρά τις προσπάθειες του να της βρει οικογένεια συνεχίζει να είναι αδέσποτη. Μακάρι, όπως είπε, όλα τα μαγαζιά να είχαν έξω από ένα σπιτάκι και να φρόντιζαν από ένα αδέσποτο. Τότε το πρόβλημα, πρόσθεσε ο κ. Ευαγγελόπουλος, θα ήταν σίγουρα μικρότερο και η γενικότερη αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα σκυλιά θα ήταν άλλη.

 

 

Εδώ και 3,5 χρόνια το Fuit art cafe αποτελεί μια όαση για τη Φιλοζωϊκή Ομάδα Γρεβενών, αλλά και για όλους τους φιλόζωους της πόλης καθώς απέκτησαν πλέον το στέκι στο οποίο μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους παρέα με τα κατοικίδια τους χωρίς αυτά να θεωρούνται ανεπιθύμητα.

«Εκτός από το να ταΐσουμε και να βάλουμε ένα μπολάκι νερό έξω από το μαγαζί για τα αδέσποτα, που είναι το ελάχιστο νομίζω, προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε στο πλευρό της Φιλοζωικής Ομάδας Γρεβενών. Σαν fuit έχουμε βοηθήσει σε 6 υιοθεσίες σκύλων. Δύο από υπάλληλους του μαγαζιού και τέσσερις από πελάτες. Μοιράζουμε ενημερωτικά φυλλάδια, κατά καιρούς μαζεύουμε λεφτά σε ειδικό κουμπαρά για στειρώσεις, πρόσφατα κυκλοφορήσαμε κάποια σκουφάκια τα έσοδα των οποίων πήγαν στη φιλοζωϊκή και πραγματικά έγιναν ανάρπαστα από τους πελάτες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι να κάνουμε όλο τον κόσμο να αγαπήσει τα αδέσποτα και να τα αντιμετωπίζει σαν μια ανθρώπινη ζωή και όχι σαν έναν κίνδυνο» αναφέρει ο κ. Γιάννης Ευαγγελόπουλος στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Το Fuit art cafe βρίσκεται στην οδό Ηλία Φάσσα 2 στα Γρεβενά. Για να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του επισκεφτείτε τη σελίδα του στο facebook.