Μια καλημέρα, ένα γεια, ένα θα σε ξαναδώ, κάνουν τη ζωή μας υποφερτή και πλουσιότερη

Καθημερινά το «θα γυρίσω» είναι η τελευταία κουβέντα που λέμε φεύγοντας από το σπίτι μας στο σκυλί μας. Κι εκείνο πάντα απαντά «Θα σε περιμένω». Κάτι που εκ πρώτης άποψης, κάποιοι το περιγελούν. «Καλά και που να πάει;», λένε ειρωνικά και με ύφος.

Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων, Ιδρυτής του StarDogs Positive Training

Το σημαντικό, όμως, είναι το τι σημαίνει για εμάς και το σκυλί μας αυτό. Είναι η αμοιβαία ψυχική επικοινωνία, είναι ο σεβασμός και η αποδοχή της συνύπαρξης. Μας μαλακώνει τη ψυχή, μας κάνει να συγκινιόμαστε, να σκεφτόμαστε με γλυκιά προσδοκία να ξαναδούμε την μουσούδα του και την κουνιστή του ουρά με το που γυρίζουμε κατάκοποι στο σπίτι από τα τρεχάματα και τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Είναι εκείνα τα δευτερόλεπτα που ξεχνιόμαστε, όταν αγκαλιάζουμε αυτό το πλάσμα, που πάντα μας περιμένει με χαρά. Και ας το αφήνουμε μονάχο για ώρες. 
Μας δείχνει, ότι μπορούμε να είμαστε πιο ανθρώπινοι, πιο γήινοι, αυθεντικοί και συνδεδεμένοι με το περιβάλλον μας.

Μια καλημέρα, ένα γεια, ένα θα σε ξαναδώ, κάνουν την ζωή μας υποφερτή, πλουσιότερη και της δίνουν νόημα, αξία και σημασία. Μην ξεχνάς να βρίσκεις ένα λεπτό να χαιρετίσεις το σκυλί σου. Να είσαι πλήρως μαζί του.

Μην το αγνοείς, μην το προσπερνάς σαν να μην υπάρχει. Μην του ραγίζεις την καρδιά που σου έχει αφιερώσει. Που σε περιμένει, πώς και πώς να γυρίσεις, για να σου δείξει την αγάπη του.