Ο ηλικιωμένος Κρόνος βρήκε επιτέλους την αγάπη στο δικό του μικρό παράδεισο

Ούτε μια μέρα δεν παραλείπει να δείχνει την αγάπη και ευγνωμοσύνη του ο Κρόνος στη λατρεμένη του κηδεμόνα Παρασκευή Οικονόμου. Μια γυναίκα που αψήφησε την απόσταση και ταξίδεψε οδικώς στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 από τον Πειραιά στη Σκύδρα Πέλλας, διανύοντας 500 περίπου χιλιόμετρα, για να πάρει στην αγκαλιά της τον καλοκάγαθο αυτόν γίγαντα που τον είχαν εγκαταλείψει έξω από μια στάνη και ζούσε μια μοναχική και στενάχωρη ζωή. 

Ο Κρόνος ήταν ένα αναλώσιμο εργαλείο στα χέρια του κτηνοτρόφου πρώην «ιδιοκτήτη» του. Κι όταν τα χρόνια πέρασαν κι η μουσούδα του άσπρισε, έπαψε να είναι χρήσιμος στη φύλαξη του κοπαδιού, και τον πέταξε στους πέντε δρόμους σαν να μην ήταν ένα ζωντανό ον με συναισθήματα και ανάγκες. 

Για την Παρασκευή Οικονόμου όμως ο Κρόνος ήταν ένα πλάσμα προδομένο που δεν άντεχε να το σκέφτεται ολομόναχο στο βουνό, να πεινά, να διψά και να κρυώνει. Έτσι απλά οι ζωές τους ενώθηκαν και ο παππούλης Κρόνος ευτυχισμένος όσο ποτέ δίνει και παίρνει αγάπη χωρίς όρια και όρους στο μικρό του παράδεισο που του χάρισε η λατρεμένη του μαμά.