Ο Λάρρυ δεν κατέβασε ποτέ το κεφάλι και βγήκε νικητής

Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι του στο Ρότερνταμ Ολλανδίας ποζάρει ο Λάρρυ για όλους τους δίποδους φίλους του που τον βοήθησαν στην Ελλάδα όταν βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2014 να  περιφέρεται πυροβολημένος στο πρόσωπο και το πόδι του σε αγροτικό δρόμο του χωριού Βαλτινού Τρικάλων.

Η εικόνα του σόκαρε ακόμα και τους πιο ενεργούς φιλόζωους που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δύσκολα περιστατικά κακοποίησης ζώων. Άσιτος, αφυδατωμένος, μ’ ένα διαλυμένο πρόσωπο κι ένα κορμάκι γεμάτο μολυσμένες πληγές, ο Λάρρυ παραδόθηκε στην αγκαλιά των σωτήρων του.

 

 

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος» και  της οργάνωση “Save a Greek Stray” έσωσαν  τη ζωή του και σήμερα ζει ευτυχισμένος στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας κοντά στην κηδεμόνα του Astrid Verschuuren, που άνοιξε το σπίτι και την καρδιά της σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα που τόσο βασανίστηκε στη ζωή του.

 

 

«Ο Λάρρυ ήταν πάντα όμορφος στα μάτια όλων όσων τον αγάπησαν, τον βοήθησαν και τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές» είχε πει για εκείνον η φιλοζωική οργάνωση “Save a Greek Stray”.

Ο Λάρρυ μας κάνει να θυμηθούμε ξανά τα λόγια του διάσημου συγγραφέα Μίλαν Κούντερα: «Τα σκυλιά είναι ο σύνδεσμός μας για τον παράδεισο. Δεν γνωρίζουν το κακό, τη ζήλια, τη δυσαρέσκεια. Το να κάθεσαι με έναν σκύλο στην πλαγιά ενός λόφου σ' ένα λαμπρό απόγευμα είναι σαν να βρίσκεσαι στην Εδέμ, όπου η απραξία δεν ήταν βαρετή αλλά ειρήνη».