Όσο για σένα που πισώπλατα με κλώτσησες, δεν με αγγίζεις γιατί ΓΥΡΙΣΑ!

Είμαι η Γιολάντα και ΓΥΡΙΣΑ! Γύρισα από μια δύσκολη και αμφίβολη για την επιστροφή, διαδρομή 65 ημερών πόνου και τρόμου. Όμως ΓΥΡΙΣΑ γιατί με αγαπούν, με φρόντισαν, με στήριξαν και με γιάτρεψαν. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Αντιγόνη Γιαννακάκου, Αντώνη, Παντελή, Δήμητρα, Δημήτρη, Μαρία και Ξένια, που μου απλώσατε τα τρυφερά θεραπευτικά σας χέρια και βοηθήσατε να τα καταφέρω. 

Όσο για σένα που πισώπλατα με κλώτσησες και προκάλεσες αδιάκριτα τόσο πόνο...αν και ακόμα ανατριχιάζω στο θέαμα της ψυχής σου όταν περνάς. Δεν με αγγίζεις. Γιατί ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

 

 

Για την ιστορία, μια κάτοικος του Νέου Κόσμου είχε βρει τη Γιολάντα, όταν ήταν γατάκι, στο δρόμο και την πήγε στο pet shop Petοπωλείον ζητώντας τη βοήθεια της Ελπίδας και της Κάτιας. Οι δύο γυναίκες που σιτίζουν, φροντίζουν και στειρώνουν τ’ αδέσποτα γατιά της γειτονιάς τους, κράτησαν την Γιολάντα, η οποία κοντά τους μεγάλωσε με αγάπη και φροντίδα, κι έγινε μια πανέμορφη κι αρχοντική γάτα που κέρδιζε όλα τα βλέμματα θαυμασμού γιατί ποτέ δεν περνούσε απαρατήρητη.

Τον περασμένο όμως Αύγουστο η Γιολάντα ενώ καθόταν έξω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Petοπωλείον κάποιος ασυνείδητος που περνούσε εκείνη την ώρα την κλώτσησε πισώπλατα με δύναμη τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Δυστυχώς κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης θα παραμείνει ατιμώρητος.

 

 

Η Γιολάντα που κινδύνευε να χάσει τη ζωή της νοσηλεύτηκε δύο περίπου μήνες υπό στενή κτηνιατρική παρακολούθηση στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση ακρωτηριασμού της ουράς της.

Η Γιολάντα όμως αποδείχθηκε μεγάλη μαχήτρια. Δεν το έβαλε κάτω και τελικά βγήκε νικήτρια! Γύρισε ξανά στο σπίτι της, το Petοπωλείον, και κοντά στις αγαπημένες της Ελπίδα και Κάτια, για να συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε, και να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να κερδίζει, χωρίς καμία προσπάθεια, όλα τα βλέμματα θαυμασμού! 

Η δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας «Ιστορίες Αδέσποτων» εύχεται στη Γιολάντα να αναρρώσει σύντομα και ποτέ ξανά να μη βρεθεί στο δρόμο της κανένα δίποδο ανθρωπάριο που αρέσκεται να τα βάζει με τους αδύναμους.