Στιγμές που σημαίνουν τα Πάντα!

Φαντάζομαι, όλοι μας έχουμε μέρες που κυλούν σαν μην υπήρξαν ποτέ. Είναι εκείνες οι μέρες που τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ σε διάφορες μικροδουλειές, ασήμαντες αλλά επείγουσες και αναγκαίες, μα που δεν μας αφήνουν απολύτως καμιά ανάμνηση και κανένα συναίσθημα.

Γράφει ο Γιάννης Αραχωβίτης, Επαγγελματίας Εκπαιδευτής Σκύλων & Ανθρώπων, Ιδρυτής του StarDogs Positive Training 

Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις πίσω την περασμένη βδομάδα, ή τον περασμένο μήνα και να προσπαθήσεις να γράψεις 5 πράγματα, 5 γεγονότα που θα τα φυλάς στο μυαλό και στη ψυχή σου, ως αξέχαστα.

Και ενώ γυρίζεις σπίτι, άδεις και εξουθενωμένος, με το που ανοίγεις την πόρτα, νάσου πετιέται μια χνουδωτή μπαλίτσα, κουνώντας την ουρά της και σου φτιάχνει το κέφι, σου φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη. Γονατίζεις, σε κοιτάει στα μάτια, και λιώνεις. Το χαϊδεύεις και ηρεμείς. Σου αλλάζει τη ψυχολογία, ξεχνάς τα βάσανα της μέρας, έστω και για μια στιγμή.

Τέτοιες στιγμές μας προσφέρουν απλόχερα και καθημερνά τα σκυλιά μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι επιστήμονες τα έχουν χαρακτηρίσει ως το πιο δυνατό αντικαταθλιπτικό. Ούτε μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι είναι πάντα εκεί και μας περιμένουν. Και μας αποδέχονται με τα καλά και τα κακά μας.

Μεγάλη τύχη να υπάρχουν τέτοια πλάσματα στη ζωή μας. Αγκάλιασε τα, προστάτεψέ τα, αγάπησέ τα. Γιατί μόνο αυτά ξέρουν πως να γεμίζουν τη ζωή σου με πολλές αξέχαστες στιγμές.