Τον γέρασε η αρρώστια, η αδιαφορία και η πείνα

Τι είναι αυτό που σε κάνει να μοιάζεις γερασμένος ενώ δεν είσαι; Τι είναι αυτό που κάνει τους άλλους να πιστεύουν πως είσαι τελειωμένος, άχρηστος, πως δεν σου αξίζει ούτε μισή ευκαιρία;

Από τη φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray»

Ο Όσκαρ είναι νεότατος, σχεδόν ένα κουτάβι ακόμα, και όμως τον γέρασε η αρρώστια, η αδιαφορία και η πείνα. Ήρθε στο καταφύγιο γεμάτος πληγές, αδύναμος και κυνηγημένος, κι όμως δεν σταμάτησε λεπτό να είναι ένα χαρούμενο σκυλάκι, να κουνάει την ουρά του και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή, ένα τρυφερό χάδι κι ένα γλυκό λόγο σαν να είναι ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει στον κόσμο.

 

 

Αναρρώνει, δυναμώνει και αφήνει πίσω του την ασχήμια και την περιφρόνηση. Απολαμβάνει την νέα του ζωή, λατρεύει τους ανθρώπους και περιμένει πως και πως τη βόλτα του. Σε αφήνει να τον οδηγήσεις όπου θέλεις και μαθαίνει τον κόσμο από την αρχή, μέσα από την αγάπη και τη φροντίδα που τόσο του αξίζει και τόσο του έχει λείψει.

 

 

Τον αγαπάμε. Πολύ. Και μας αγαπάει κι αυτός. Είναι ένας πιστός φίλος, έτοιμος και πρόθυμος να σ’ αφήσει να τον πλάσεις, να του δείξεις πως θα γίνει ο τέλειος σύντροφος και ο συνοδοιπόρος σου σε μια νέα ζωή για την οποία πάλεψε και η οποία τον περιμένει. Σύντομα.