Το «Παιδικό Χωριό SOS Θράκης» υιοθέτησε αδέσποτη σκυλίτσα

Το νέο μέλος της μεγάλης οικογένειας του «Παιδικού Χωριού SOS Θράκης» έγινε την Τετάρτη 13 Μαΐου η σκυλίτσα Νάλα, η οποία ζούσε αδέσποτη στους δρόμους της περιοχής.  Η σκυλίτσα δόθηκε στην πολυμελή της οικογένεια με συμβόλαιο υιοθεσίας και τσιπάκι όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» αναφέρει  ότι  με αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία του το «Παιδικό Χωριό SOS Θράκης» αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αξία της αποστολής του. Δεσμεύτηκε δε ότι θα βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στους υπεύθυνους της Κιβωτού για ό,τι χρειαστούν και θα καλύπτει ορισμένα έξοδα για την κτηνιατρική φροντίδα της σκυλίτσας καθώς και για την αγορά τροφής.

Κατά την συμπλήρωση των εγγράφων για το συμβόλαιο υιοθεσίας ο πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» κ. Θεόδωρος Ράπτης ανέφερε ότι είναι σημαντικό να μπορέσουμε στα παιδιά μας να εμφυσήσουμε το πνεύμα της υιοθεσίας. Η φιλοζωία είναι ένας τρόπος ζωής, επεσήμανε ο κ. Ράπτης, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι μόνο αγάπη για τα ζώα, αλλά από εκεί προέρχεται η αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. «Όσο μπορούμε και μάθουμε τα παιδιά μας να συμπεριφέρονται με το σωστό τρόπο προς τα ζώα, τόσο θα τους κάνουμε και καλούς πολίτες, που θα αγαπούν και θα βοηθούν τους συνανθρώπους τους».

Ο διευθυντής του «Παιδικού Χωριού SOS Θράκης» κ. Γιώργος Βαφέας χαρακτήρισε την υιοθεσία της σκυλίτσας ως μια πολύ σημαντική πράξη καθώς όπως είπε τα παιδιά πρέπει από πολύ μικρά να μάθουν ν’ αγαπούν τα ζώα όπως αγαπούν και τους ανθρώπους. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα παιδιά, τόνισε ο κ. Βαφέας, το να έχουν υιοθετήσει ένα σκυλάκι που έχει περάσει δύσκολα στη ζωή του.