Τον «έστειλε» στη φυλακή

Η Andra Grace είχε πέσει θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον ο Richard Dennis Owens, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2013 στην πόλη Marietta στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ την έδεσε πίσω από το φορτηγό του και την έσυρε στην άσφαλτο για περίπου 3 μίλια προκαλώντας της σοβαρά τραύματα κυρίως στα πίσω της πόδια.

Χάρη στην παρέμβαση ενός φιλόζωου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του αποτρόπαιου αυτού περιστατικού κακοποίησης, η σκυλίτσα σώθηκε από τα δολοφονικά χέρια του Richard Dennis Owens, και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου οι κτηνίατροι την υπέβαλαν σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις τοποθετώντας ακόμη και μόσχευμα δέρματος στα πίσω της πόδια για να κλείσουν οι βαθιές πληγές της. 

Λίγες εβδομάδες πριν από την κακοποίηση της η Andra Grace γέννησε σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι 4 κουταβάκια, τα οποία εντόπισε η ομάδα διάσωσης SNARR και υιοθετήθηκαν όλα από οικογένειες στην Νέα Υόρκη. Στο ίδιο ακίνητο εντόπισαν κι ένα τεριέ τραυματισμένο στον αυχένα. Όπως ανέφεραν οι γείτονες στην ομάδα SNARR, η σκυλίτσα Andra Grace είχε οικογένεια που την φρόντιζε, η οποία όμως όταν μετακόμισε δεν την πήρε μαζί της, εγκαταλείποντας την στην τύχη της. 

Κινητοποίηση για την Andra Grace

Χιλιάδες φιλόζωοι από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν για την ιστορία της σκυλίτσας, μιας πανέμορφης πιτμπουλίνας που ακούει πια στο όνομα Andra Grace, από τη Σελίδα στο Facebook που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για εκείνην (Justice for Andra Grace- Pitbull dragged by truck) και συνέβαλαν στα έξοδα της κτηνιατρικής της θεραπείας ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ομάδα Special Needs Animal Rescue and Rehabilitation (SNARR) που ανέλαβε τη φροντίδα της.

Κανένα ελαφρυντικό για τον δράστη

Στις 15 Ιουλίου 2014 καταδικάστηκε ο βασανιστής της σκυλίτσας Richard Dennis Owens σε 10 χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση. Η δικαστής Letitia Verdin ανέφερε ότι η κακοποίηση που υπέστη η σκυλίτσα από τον Richard Dennis Owens ήταν από τις χειρότερες που είχε δει ποτέ στην καριέρα της γι’ αυτό και κρίθηκε ένοχος για κακομεταχείριση ζώου με συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών και 6 μηνών (5 έτη για κακοποίηση ζώου, 5 έτη για επικίνδυνη οδήγηση και έξι μήνες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ).

Η δικηγόρος του δράστη υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης της φροντίζει τα ζώα, όμως, στην προκειμένη περίπτωση ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά. Η δικαστής όμως δεν του βρήκε κανένα ελαφρυντικό κι έτσι τον έκρινε ένοχο γι΄ αυτή την αποτρόπαιη πράξη του. Η Cynthia Saracino, μέλος της SNAPP, επεσήμανε ότι αυτή η ποινή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους προτίθενται να κακομεταχειριστούν ζώα στο μέλλον αλλά και στο δικαστικό σύστημα το οποίο δεν πρέπει να δείχνει καμία ανέχεια σε περιστατικά κακοποίησης.

Δικαίωση

Η Lynne Dixon από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, η οποία τον Φεβρουάριο του 2014 υιοθέτησε μαζί με τον σύζυγο της την Andra Grace, δήλωσε πλήρως ικανοποιημένη από την ποινή που επιβλήθηκε στον Richard Dennis Owens γιατί όπως είπε η σκυλίτσα της δικαιώθηκε γι’ αυτή την φρικτή κακοποίηση που βίωσε στη ψυχή και στο σώμα της. Η Lynne Dixon αποκάλυψε ότι μόλις ενημερώθηκε ότι ο βασανιστής της Andra Grace θα βρίσκεται περισσότερο από δέκα χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής έτρεξε σχεδόν ουρλιάζοντας από τη χαρά της στο κρεβατάκι της σκυλίτσας της αγκαλιάζοντας την με όλη της τη δύναμη.