Σημασία έχει το δέσιμο και η «χημεία»

Έχει η αγάπη προς τα ζώα ταυτότητα; Έχει φραγμούς; Κοιτάει ράτσες; Η απάντηση είναι όχι. Και ειδικά όταν πρόκειται για αγάπη που δίνεται απλόχερα από τους ανθρώπους προς τα αδέσποτα ζώα, εκεί δεν υπάρχουν όρια. Ο πραγματικός φιλόζωος δεν κοιτάει, αν το ζώο που έχει στην αγκαλιά του είναι καθαρόαιμο ή ημίαιμο. Σημασία έχει το πλάσμα αυτό να νιώσει ασφάλεια και να μεγαλώσει με τις καλύτερες συνθήκες.

Έτσι πρέπει να σκέφτηκαν τα μέλη μιας φιλοζωικής οργάνωσης στη Βραζιλία, με το όνομα Quatro Patinhas (Τέσσερις πατούσες) και αντικατέστησαν μυστικά για μια μέρα, σε ένα pet shop τα καθαρόαιμα ζωάκια, σκύλους και γάτες, με ημίαιμα αδέσποτα.

Οι άνθρωποι που έμπαιναν στο κατάστημα και ρωτούσαν για τα ζώα έμεναν έκπληκτοι, όταν τους έλεγαν ότι μπορούν να πάρουν δωρεάν ένα από αυτά. Συγκεκριμένα δεν το πίστευαν και ενθουσιάζονταν με τη δυνατότητα που είχαν να επιλέξουν ένα σκυλάκι ή γατάκι και να το πάρουν αμέσως μαζί τους.

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα ζώα με απώτερο στόχο την υιοθέτησή τους. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι αρκετά pet shop παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα δεν πωλούν πλέον ζωάκια.

Βλέποντας το βίντεο θα καταλάβετε ότι η αγάπη δεν έχει σύνορα, ούτε όρια.

Σημασία έχει το δέσιμο και η «χημεία» μεταξύ του ζώου και του ανθρώπου και όχι αν αυτό είναι καθαρόαιμο ή όχι.