Ένα πολυθεματικό βιβλίο - οδηγός φιλοζωίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

 «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των  Ακηδεμόνευτων Ζώων» είναι το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Welldone. Πρόκειται για ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το οποίο μέσα από αλληγορίες και συμβολισμούς, καλλιεργεί στους αναγνώστες του τον σεβασμό και την αγάπη απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον.

Δύο όψεις, ένα βιβλίο! Το κρατάς από τη μία πλευρά και ξεπηδούν μπροστά στα μάτια σου εικόνες γεμάτες χρώματα και μουσική. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων. Το κρατάς από την άλλη πλευρά και βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις. Ακούς τις μελωδικότερες μουσικές να ηχούν επαναστατικά μέσα σου.

 

 

Διαβάζεις για την Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων! Δεν είναι όμως όλα στη ζωή όπως φαίνονται και το παράξενο βιβλίο θα σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, που δεν υπάρχουν όμως μόνο στα παραμύθια. Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη, την κρίση και τη δημιουργική σου σκέψη. Λόγος και εικόνα ενώνονται με τέχνη για να φουντώσουν τη φαντασία σου και να μάθεις να ξαναπλάθεις την πραγματικότητα με σεβασμό στον συνάνθρωπό και στα απροστάτευτα ζώα. Να μάθεις να χτίζεις τον κόσμο ξανά όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι ΕΣΥ!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή – Το Βασίλειο των  Ακηδεμόνευτων Ζώων»  από τα βιβλιοπωλεία IANOS και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, ενώ μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας πατώντας ΕΔΩ

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου διατίθεται α)  για τη στήριξη του έργου της ομάδας Ζω.Ε.Σ σε όλα τα σχολεία της χώρας, β) για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων που βρίσκονται υπό την προστασία της ομάδας Ζω.Ε.Σ. ή φιλοζωικών σωματείων και γ) για  φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Κατερίνα Παπαποστόλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ενώ έκανε τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής.

Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονετών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχεδόν καθημερινή παρουσία σκύλου στην τάξη αλλά και να συγγράψει και να σκηνοθετήσει παιδική θεατρική παράσταση όπου ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος!

Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας. Αρθρογραφεί σε πολλές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες και είναι συγγραφέας του Δώρου, του Δώρου της Διώνης και της Μεγάλης Επιστροφής που ανήκουν στις εκδόσεις Welldone. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, έχει κάνει σπουδές εκπαιδεύτριας σκύλων, ενώ αυτή τη στιγμή σπουδάζει Ζωοθεραπεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στην Γαλλία, ενώ η σκυλίτσα Διώνη που έχει «γράψει» το Δώρο έχει πιστοποιηθεί από το ίδιο Ινστιτούτο ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης.

Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας.