«Ο Εφιάλτης και η Αμαλία» – Μια ιστορία αγάπης στο κέντρο της Αθήνας

Το μυθιστόρημα «Ο Εφιάλτης και η Αμαλία» δεν είναι παραλλαγή ενός παραμυθιού όπως η «Λαίδη και ο Αλήτης» ή ο «Παπουτσωμένος Γάτος». Ούτε είναι και η χιλιοειπωμένη ιστορία μιας κυρίας με πολλές γάτες που την περιβάλλουν. Είναι μια ρομαντική ιστορία βγαλμένη από την καθημερινότητα του ιστορικού τετραγώνου μεταξύ της πλατείας Κλαυθμώνος και της πολύπαθης οδού Χρήστου Λαδά στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ντόρα Ρίζου μέσα από τα μάτια των αγαπημένων της τετράποδων καθημερινών επισκεπτών , μας μεταφέρει πτυχές της ζωής του κέντρου της Αθήνας. Αθώο, συγκινητικό αλλά και πραγματικό, το μικρό αυτό μυθιστόρημα με ήρωες δύο αξιαγάπητα γατιά, αποτελεί μια λαμπερή φωνή ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στην πρωτεύουσα.

Ο εφιάλτης, ένας μαύρος γατούλης που γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, διηγείται τις περιπέτειές του για την παχουλοδροσάτη υιοθετημένη γατούλα Αμαλία, τις περιπέτειές της για να γνωρίσει τον βιολογικό της πατέρα, την καθημερινότητα της γατοπαρέας στους κεντρικούς, πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και το αίσιο τέλος της αγάπης τους.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ντόρα Ρίζου γεννήθηκε και σπούδασε καλές τέχνες στην Αθήνα. Το όνομα της έγινε γνωστό στους κύκλους της μουσικής βιομηχανίας από τα πρώτα της κι όλα βήματα στα ατελιέ της τότε Columbia, ενώ εδραιώθηκε με την πολυετή συμμετοχή της ως καλλιτεχνική διευθύντρια και παραγωγός στην δισκογραφική εταιρία ΛΥΡΑ. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως ζωγράφος έχει εκθέσει έργα της τόσο σε γκαλερί όσο και πολυχώρους σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Από το 2008 η κύρια απασχόλησή της είναι ο πολυχώρος Black Duck  τον οποίο ίδρυσε στη Χρήστου Λαδά και αποτελεί κεντρικό άξονα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της! Μέσα από την πολύπλευρη δημιουργία της εκφράζει σφαιρική αγάπη για τις τέχνες αλλά και για το κέντρο της Αθήνας το οποίο λατρεύει!

Εκδόσεις: Περιτεχνών
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή
Χρονολογία Έκδοσης: Οκτώβριος 2018