«Προσοχή Άνθρωπος» - Μια ιστορία που ανατρέπει τα δεδομένα στις σχέσεις ανθρώπου – σκύλου

Το νέο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Άνθη με τίτλο «Προσοχή Άνθρωπος» βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Εντύποις.  Πρόκειται για μια ανατρεπτική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν αδέσποτο σκύλο, τον Κάιντ, που γίνεται πάμπλουτος και υιοθετεί έναν αδέσποτο άνθρωπο.

Περίληψη του μυθιστορήματος

Τι μπορεί να κάνει ο Κάιντ (Κind), ένα αδέσποτο Γκριφόν Φωβ της Βρετάνης, όταν γίνεται ο πλουσιότερος σκύλος του κόσμου; Μα, να πάρει υπό την προστασία του έναν αδέσποτο... άνθρωπο και, όντας σκύλος, να αρχίσει να λειτουργεί και ο ίδιος ως άνθρωπος! 

Ο αδέσποτος άνθρωπος δεν είναι άλλος από τον Λάντλ, έναν προικισμένο άστεγο, που ξεναγεί τον Κάιντ στα σκοτεινότερα λαγούμια της αδίστακτης και αυτοκαταστροφικής ανθρώπινης φύσης. 

Οι διαδρομές που θα διανύσουν και οι ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα μοιραστούν, ανατρέπουν τις γνωστές ισορροπίες ανθρώπου-ζώου. 

Πρόκειται άραγε για μια ιστορία απέραντης φιλίας ή για μια ιστορία καλυμμένης κυριαρχίας; Αν είναι το πρώτο, μέχρι πού μπορεί να φτάσει; Αν είναι το δεύτερο, ο άνθρωπος έχει τον τελευταίο λόγο ή ο σκύλος το τελευταίο γάβγισμα; 

H αγάπη είναι το μοναδικό ποτάμι διπλής κατεύθυνσης. Τα ζώα το γνωρίζουν καλά, γι' αυτό και συχνά κολυμπούν αντίθετα στο ρεύμα. Αν μπορείς, αναμετρήσου με το βλέμμα ενός αδέσποτου σκύλου.