Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε έναν Ξουτ

Tο παραμύθι με τίτλο «Ο Ξουτ» της Φωτεινής Τσάμπρα και της Ζωής Σκαλίδη περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ένα μικρό σκυλάκι, ο Ξουτ, που από πολύ μικρό αποχωρίστηκε τη μανούλα του και βρέθηκε σ’ ένα σπίτι χωρίς καν να γνωρίζει το όνομά του. Μόλις όμως μεγάλωσε το έδιωξαν και βρέθηκε στον δρόμο.

Οι άνθρωποι που τον συναντούσαν του φώναζαν «Ξουτ» και τον κλωτσούσαν και το ταλαίπωρο σκυλάκι νόμιζε ότι αυτό ήταν το όνομά του. Η περιπέτειά του μεγάλη. Πέρασε από πολλά σπίτια, όλοι όμως του φέρονταν άσχημα και τον έδιωχναν.

 

 

Μετά από πολύ καιρό και καθώς στεκόταν στον δρόμο, βλέπει έναν άνδρα που κρατούσε ένα...ξυλάκι και προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο, μα δεν μπορούσε γιατί δεν έβλεπε. Ο Ξουτ τον τράβηξε από την μπλούζα και τον βοήθησε να περάσει απέναντι. Σε λίγο ένιωσε ένα απαλό χάδι στο κεφαλάκι του και από εκείνη την ημέρα έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Έζησαν μαζί και δεν χώρισαν ποτέ.

Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε έναν Ξουτ. Θα τον αναγνωρίσετε από το αδύναμο σώμα του, από τις φοβισμένες κινήσεις του και από το ζεστό βλέμμα του. 
 
Εκδόσεις: Μικρή Μίλητος
Εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού