«Βύρων. Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του». Ένα παιδικό βιβλίο φιλοζωίας που έχει να μάθει πολλά και στους μεγάλους

Οι  εκδόσεις Σοκόλη και η Φιλοζωική Οργάνωση «Save a Greek Stray» παρουσιάζουν το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Χρύσας Ξουραφά με τίτλο «Βύρων. Ένας αδέσποτος σκύλος χωρίς τον άνθρωπό του», με πρωταγωνιστή έναν σκυλάκο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, και που ήρθε για να μας μάθει ότι ο σεβασμός προς τα ζώα οδηγεί στον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και τη φύση.

Το βιβλίο προλογίζει η  Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray», ενώ η εικονογράφηση ανήκει στην Χαρά Γιασεμάκη. Όλα τα έσοδα από την πώλησή του βιβλίου θα διατεθούν για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» σε δημόσια σχολεία και του προγράμματός με σκύλους θεραπείας για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

 

 

Παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου               

Εάν ήθελε κανείς να μιλήσει με τα λόγια μεγάλων προσωπικοτήτων για τη σχέση ανθρώπων και ζώων, θα αναφερόταν σίγουρα στον Μαχάτμα Γκάντι: «Το μεγαλείο ενός λαού και η ηθική εξέλιξή του μπορεί να κριθεί από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του». Εάν ήθελε να μιλήσει ειδικότερα για τους σκύλους, θα αναφερόταν σίγουρα στον Μίλαν Κούντερα: «Οι σκύλοι είναι η επαφή μας με τον παράδεισο. Δεν ξέρουν ούτε κακία, ούτε φθόνο, ούτε δυσφορία».

Και τέλος, εάν ήθελε να πείσει κάποιον για την αξία των παραμυθιών και των ιστοριών στην ανατροφή ενός παιδιού, θα χρησιμοποιούσε τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Εάν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Εάν θέλετε να είναι περισσότερο έξυπνα, διαβάστε τους περισσότερα παραμύθια». Αλλά δεν χρειάζονται τόσο πολλά λόγια για κάτι τόσο αυτονόητο.

 

 

Το παρόν βιβλίο είναι μια προσπάθεια της Φιλοζωικής Οργάνωσης Save a Greek Stray, με δικά της απλά λόγια, αυτά που ακούει κάθε μέρα στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου μαζεύει και περιθάλπει αδέσποτα ζώα, εκεί όπου βρήκε και τον Βύρωνα, να κάνει σύμμαχό της στον αγώνα για την προστασία των ζώων τα παιδιά. 

Οι τρεις κοπέλες στο Καταφύγιό μας αναρωτιούνται: «Την εγκατάλειψη των ζώων πώς θα νικήσουμε;». Και βρίσκουν την καλύτερη λύση: «Θα έχουμε τα παιδιά βοηθούς, θα συμμαχήσουμε». Η Save a Greek Stray, και όσοι εργάζονται σε αυτήν, ξέρουν βέβαια ότι δεν είναι τόσο απλό. Θα χρειαστούν και οι γονείς των παιδιών σε αυτόν τον αγώνα και οι δάσκαλοί τους στα σχολεία. Σύμμαχοι λοιπόν;

Για να παραγγείλετε το βιβλίο πατήστε ΕΔΩ