Βρήκαν τον σκύλο τους μετά από 2 χρόνια

Τον σκύλο τους που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από δύο χρόνια από το σπίτι του στα Άνω Λιόσια Αττικής βρήκε ξανά η οικογένεια του όταν τυχαία η κηδεμόνας του που τον αναζητούσε είδε στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 αναρτημένη τη φωτογραφία του στην οποία υπήρχε η επείγουσα έκκληση για φιλοξενία.

Λίγες ώρες πριν το φιλοζωικό σωματείο Πειραιά – Μοσχάτου «Προστασία για τ’ Αδέσποτα» δέχθηκε μια καταγγελία από κάτοικο του Μενιδίου ότι ένας σκύλος, ράτσας πιτ μπουλ, είναι μόνιμα δεμένος στην αυλή ενός σπιτιού, υποσιτισμένος και χωρίς να έχει κανένα κατάλυμα για να προστατευθεί από το κρύο και τη βροχή. Αμέσως έσπευσαν επί τόπου οι δύο εθελόντριες του σωματείου Σοφία Κρομιδάκη και Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου και διαπίστωσαν ότι όντως ο σκύλος ήταν πολύ ταλαιπωρημένος και ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τις δύο γυναίκες και δέχθηκε με ευχαρίστηση τα χάδια τους. Τον τάισαν και του έβαλαν καθαρό νεράκι. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κανένα μέλος της οικογένειας στο σπίτι. Κάτοικος της περιοχής τις ενημέρωσε ότι κάποιος φίλος του γιού της οικογένειας βρήκε τον σκύλο δεμένο στο βουνό που κάποιος εγκατέλειψε γιατί δεν ήταν καλός κυνομάχος. Στη συνέχεια τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο τον σκυλάκο και το ίδιο βράδυ ανάρτησαν όλο το υλικό στο Facebook αναζητώντας επειγόντως ένα σπίτι φιλοξενίας.

Η αποκάλυψη

Μετά από λίγα λεπτά η κα Σοφία Κρομιδάκη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία κλαίγοντας της είπε ότι ο σκυλάκος αυτός είναι ο Έκτορας και είναι δικός της. Ανέφερε ότι κάποιοι της τον είχαν κλέψει πριν από δύο χρόνια όταν βγήκε για λίγα λεπτά στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει και από τότε όλη η οικογένεια της τον αναζητά. Μάλιστα όπως της τόνισε στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ο σκύλος φορούσε το ίδιο κολάρο με το οποίο είχε εξαφανιστεί.

Η κα Σοφία Κρομιδάκη μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι ζήτησε από τη γυναίκα να της στείλει φωτογραφίες του Έκτορα ώστε να εξακριβώσει ότι ήταν όντως ο σκύλος της. «Για την αναπάντεχη εξέλιξη ενημέρωσα αμέσως την Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, η οποία ήρθε στο σπίτι μου και μαζί διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι δεν ήταν απλά μια ομοιότητα. Χωρίς καμία αμφιβολία ο σκύλος ήταν ο Έκτορας, ο οποίος μέσα στην ατυχία του στάθηκε πολύ τυχερός γιατί βρήκε ξανά την οικογένεια του μετά από 2 ολόκληρα χρόνια» επισημαίνει η κα Κρομιδάκη.

Η στιγμή της συνάντησης

Το επόμενο πρωί οι δύο εθελόντριες του φιλοζωικού σωματείου Πειραιά – Μοσχάτου «Προστασία για τ’ Αδέσποτα» έδωσαν ραντεβού με την οικογένεια του Έκτορα έξω από το σπίτι στο Μενίδι όπου ζούσε δεμένος στην αυλή τα τελευταία 2 χρόνια. Η στιγμή της συνάντησης του σκυλάκου με τους δικούς του ανθρώπους ήταν δυνατή και ιδιαίτερα συγκινητική, λυγίζοντας τις καρδιές όλων που έκλαιγαν και γελούσαν ταυτόχρονα. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα ο Έκτορας αναγνώρισε μόνος του τ’ αμάξι της οικογένειας του και κάθισε στο ίδιο σημείο όπως έκανε πάντα δίνοντας φιλάκια στους ανθρώπους του. Φθάνοντας στο σπίτι του μετά από 2 χρόνια απουσίας του βγήκε στο μπαλκόνι και ξάπλωσε στην αγαπημένη του θέση, ήσυχος πια ότι η δυσάρεστη περιπέτεια του τελείωσε.
 

Μην σταματάτε να ψάχνετε τα χαμένα σας ζώα

Με αφορμή την ιστορία του Έκτορα η κα Σοφία Κρομιδάκη αναφέρει: «Ο Έκτορας βρίσκεται πια στην αγκαλιά των δικών του. Κάποια άλλα, όμως, ζώα που έχουν κλαπεί από κάποιους επιτήδειους συνεχίζουν να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους. Ποτέ μην σταματάτε να ψάχνετε τα χαμένα σας ζώα. Κάπου βρίσκονται και σας περιμένουν. Και το κυριότερο ποτέ μην κλείνετε τα μάτια σε περιστατικά ενεργητικής ή παθητικής κακοποίησης ζώων. Σκεφτείτε πόσα άλλα σκυλάκια δεν είχαν την τύχη του Έκτορα είτε γιατί πέθαναν στις κυνομαχίες είτε γιατί δεν άντεξαν την ασιτία και κατέληξαν δεμένα στο βουνό καθώς δεν βρέθηκε κανείς να καταγγείλει τους δράστες που μεταχειρίζονται τα ζώα σαν να είναι αντικείμενα».