Woody και Dingo έσπασαν κάθε ρεκόρ αγάπης στον αγώνα δρόμου για τ' αδέσποτα «Penny Marathon» στα Χανιά Κρήτης

Την αγάπη, την αγκαλιά και τον σεβασμό όλων κέρδισαν τα παράλυτα σκυλάκια Woody και Dingo που συμμετείχαν συμβολικά μαζί με την κηδεμόνα τους Ευαγγελία Σκλαβούνου στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου για τ’ αδέσποτα «Penny Marathon» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Χανιά Κρήτης την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Η Ευαγγελία Σκλαβούνου εδώ και πολλά χρόνια υιοθετεί συνειδητά ζώα συντροφιάς με αναπηρίες διότι όπως λέει αν ήταν κι εκείνη ανάπηρη θα ήθελε να υπήρχε κάποιος στη ζωή της που θα της έδινε αγάπη και θα τη βοηθούσε να ζήσει.

Ο Woody και ο Dingo είναι δύο πρώην άστεγα σκυλάκια που κινδύνευσαν να υποβληθούν σε ευθανασία εξαιτίας της αναπηρίας τους, αλλά σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην ευαισθησία της Ευαγγελίας Σκλαβούνου, η οποία τα υιοθέτησε με περίσσευμα αγάπης δίνοντας σ’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή από ένα ζώο που είχε την ατυχία να μείνει παράλυτο» επισημαίνει στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Ευαγγελία Σκλαβούνου.

 Ο Woody και ο Dingo έκλεψαν τις καρδιές όλων των συμμετεχόντων 

Ο Woody, γέννημα θρέμμα Χανιώτης, υπήρξε θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού, ο οποίος αφού τον χτύπησε με το αμάξι του στη συνέχεια τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο. Η σύγκρουση που ήταν αρκετά σφοδρή του προκάλεσε ανεπανόρθωτες βλάβες στη σπονδυλική του στήλη με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος στα δύο πίσω του άκρα.

«Θυμάμαι κάποιοι εθελοντές μου έφεραν τον Woody στο σπίτι για να τον κρατήσω για λίγες μέρες κι όταν θα περνούσαν οι γιορτές του Πάσχα θα τον έπαιρναν ξανά πίσω με σκοπό να τον υποβάλουν σε ευθανασία αφού παρά τις προσπάθειες τους κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον υιοθετήσει ή έστω να τον φιλοξενήσει. Μου ήταν αδύνατον να τον δώσω πίσω γνωρίζοντας ότι αυτή η ψυχούλα, που δεν έφταιξε σε τίποτα, θα καταδικαζόταν σε θάνατο. Κι έτσι τον κράτησα» αναφέρει η Ευαγγελία Σκλαβούνου στις «Ιστορίες  Αδέσποτων».

 Στο παρά πέντε γλύτωσε την ευθανασία ο Woody

Όσο για τον Dingo, αυτός δεν ήταν αδέσποτος, αλλά δεσποζόμενος σκύλος, ο οποίος όμως είχε την ατυχία να έχει έναν ανεύθυνο «κηδεμόνα» που εξαιτίας του έμεινε παράλυτος. Ο Dingo έπεσε από την καρότσα του αγροτικού οχήματος που οδηγούσε ο «κηδεμόνας» του με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά και να μείνει παράλυτος στα δύο μπροστινά του πόδια. Ο «κηδεμόνας» του δεν ήθελε πια τον Dingo κι έτσι τον ανέλαβε ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Δυστυχώς όμως ο Dingo στάθηκε και πάλι άτυχος.

Η εγκληματική αμέλεια μιας εθελόντριας του συλλόγου που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της είχε ως αποτέλεσμα  το δεξί παράλυτο μπροστινό του ποδαράκι στην κυριολεξία να σαπίσει. Παραμονή Χριστουγέννων του 2015 ο Dingo μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο όπου του έγινε ακρωτηριασμός του δεξιού παράλυτου άκρου του. Η εθελόντρια αποχώρησε οικειοθελώς από το σύλλογο αλλά η ζημιά που προκάλεσε σ’ αυτό το πλάσμα ήταν μη αναστρέψιμη.

 Ο ακρωτηριασμός του δεξιού παράλυτου ποδιού του Dingo ήταν μονόδρομος 

«Πόσες πιθανότητες είχε στην Ελλάδα να υιοθετηθεί ένα παράλυτο και ταυτόχρονα ακρωτηριασμό σκυλάκι;  Καμία. Ο Dingo, αυτός ο καλοκάγαθος σκυλάκος, κινδύνευε να υποβληθεί σε ευθανασία. Τελικά τον πήρα εγώ. Σε λίγο καιρό θα έχει και το αναπηρικό του αμαξίδιο. Είναι πολύ καλό σκυλάκι. Υπάκουος και αγαπούλας.

Τα ζώα με ειδικές ανάγκες έχουν απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την καθημερινή φροντίδα τους και κυρίως χρειάζονται χρόνο που πρέπει να αφιερώνουμε στην περίθαλψη τους. Μου τον έχουν ζητήσει δύο οικογένειες από το εξωτερικό αλλά αποφάσισα ότι δεν θα τον δώσω ποτέ διότι αν πάθει κάτι και το άλλο του παράλυτο ποδαράκι, τότε θα πρέπει να του γίνει ευθανασία.

 Ο Dingo κερδίζει ένα φιλάκι από τη μαμά του Ευαγγελία Σκλαβούνου

Με αφορμή την ιστορία του Dingo θα ήθελα να περάσω το εξής μήνυμα. Αν κάποιος δεν είναι 100% σίγουρος ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις περίθαλψης ενός ζώου με ειδικές ανάγκες να μην το αναλαμβάνει. Οι πειραματισμοί οδηγούν σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν ο Dingo είχε και τα δυο μπροστινά του ποδαράκια, διότι ενώ είναι παράλυτα θα μπορούσε να τα χρησιμοποιεί ως στηρίγματα» τονίζει η Ευαγγελία Σκλαβούνου.Τίμησαν δεόντως το κέρασμα

Ο Woody και ο Dingo έδωσαν το δυναμικό «παρών» τους στον τερματισμό του αγώνα δρόμου για τ’ αδέσποτα «Penny Marathon» στην πόλη των Χανίων μαζί με την κηδεμόνα τους Ευαγγελία Σκλαβούνου, που είναι και μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Τα δύο αυτά πλασματάκια κέρδισαν τα βλέμματα όλων και έγιναν οι πρωταγωνιστές της ημέρας αφού δεκάδες άνθρωποι φωτογραφήθηκαν μαζί τους, τα αγκάλιαζαν, τα χάιδευαν ενώ ένας δρομέας τους κέρασε κι ένα μεζεδάκι, το οποίο τίμησαν δεόντως.

 Ο Woody και ο Dingo αγκαλιά με τη μαμά τους Ευαγγελία Σκλαβούνου 

«Ο Woody και ο Dingo πέρασαν το μήνυμα σχετικά με τα αποτελέσματα που έχει η ανεύθυνη οδήγηση και η εγκατάλειψη χτυπημένων ζώων στο δρόμο» αναφέρει η Ευαγγελία Σκλαβούνου, η οποία αξίζει πολλά συγχαρητήρια για ό,τι προσφέρει κυρίως στα ζώα με βαριές αναπηρίες. Αξίζει να αναφερεθεί ότι η Ευαγγελία Σκλαβούνυ έχει υιοθετήσει ακόμα 6 ζωάκια με αναπηρία.