Απέκτησε αναπηρικό καροτσάκι

Για ένα σκυλάκι που ήταν παράλυτο στα πίσω του πόδια  και ζούσε μαζί με τους ηλικιωμένους κηδεμόνες του στη συνοικία Τσαλί στα Γιαννιτσά ενημέρωσε ο φιλόζωος Παύλος Γκέργκης την πρόεδρο του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου.

Την ίδια ημέρα η κα Γέργου επισκέφθηκε τους κηδεμόνες του, οι οποίοι της εξήγησαν ότι ο σκυλάκος τους πριν από ένα μήνα παρασύρθηκε από αμάξι. Τον μετέφεραν σε κτηνίατρο, αλλά το τραύμα στον σπόνδυλο τον άφησε παράλυτο στα πίσω του άκρα. Η κα Γέργου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι της ήταν αδιανόητο να αφήσει αυτό το πλασματάκι να σέρνει τα πίσω του πόδια για όλη του τη ζωή.

Έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στην κα Μαρίκα Καμάρη, εκπρόσωπο του γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου “Never Walk Alone”, ζητώντας τη βοήθεια της ώστε ο σκυλάκος να αποκτήσει το ειδικό αναπηρικό καροτσάκι δίνοντας του την ευκαιρία να περπατήσει ξανά. Η κα Καμάρη χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκε να καλύψει ο σύλλογος της το χρηματικό ποσό που απαιτείτο για την κατασκευή του αναπηρικού καροτσιού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου μετέφερε τα καλά νέα στους ηλικιωμένους κηδεμόνες του σκυλάκου, οι οποίοι χάρηκαν και συγκινήθηκαν ταυτόχρονα γιατί ο αγαπημένος τους σκυλάκος θα ανακτούσε ξανά την ελευθερία του. Ο φιλόζωος Παύλος Γκέργκης μετέφερε το σκυλάκι σ’ έναν επαγγελματία κατασκευαστή στη Θεσσαλονίκη για να πάρει τις ακριβείς διαστάσεις του ώστε το αναπηρικό καροτσάκι να είναι στα μέτρα του.

Σε μια εβδομάδα το αναπηρικό καροτσάκι ήταν έτοιμο. Χάρη στην κινητοποίηση της προέδρου του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κας Άννας Γέργου, της εκπροσώπου του γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου “Never Walk Alone” κας Μαρίκας Καμάρη και του φιλόζωου κ. Παύλου Γκέργκη, ο σκυλάκος είναι πια σε θέση να περπατάει, να τρέχει, να παίζει και να ανακτά την αυτοπεποίθηση του. Και ταυτόχρονα έκαναν ευτυχισμένους τους κηδεμόνες του που βλέπουν πια τον σκυλάκο τους να χαίρεται ξανά τη ζωή του.

Οι εθελοντές- μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών με περίσσευμα ψυχής και αγάπης βγάζουν σε καθημερινή βάση τον σκυλάκο βόλτα, την οποία απολαμβάνουν στο έπακρο, όλοι ανεξαιρέτως. Σημειωτέον είναι το πρώτο σκυλάκι στο δήμο Πέλλας που αποκτά αναπηρικό καροτσάκι.