.
Η παράλυτη Ρίβερ ζητά μια ευκαιρία

Η Ρίβερ εντοπίστηκε μέσα στον Πηνειό, ανίκανη να κινηθεί για τουλάχιστον 3 ημέρες, από διερχόμενους οι οποίοι ειδοποίησαν το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa).

Οι εθελοντές κατάφεραν να την ανασύρουν με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο σε κατάσταση σοκ και με βαριά υποθερμία. Όταν σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της έγιναν ακτινογραφίες και μυελογραφία που έδειξαν σοβαρό κάταγμα στον τέταρτο οσφυϊκό σπόνδυλο.

Το Σωματείο αποφάσισε σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) για ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να ξαναπερπατήσει. Δυστυχώς παρά το χειρουργείο και τις καθημερινές φυσιοθεραπείες για σχεδόν τρεις μήνες, η Ρίβερ δεν έδειξε σημεία βελτίωσης. Η βλάβη στον νωτιαίο μυελό ήταν μη αντιστρεπτή.

Η μόνη λύση πια για να έχει μια, όσο το δυνατόν, φυσιολογική ζωή ήταν το αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο έχει ήδη παραγγελθεί. Τα έξοδα τόσο του χειρουργείου, όσο και του αναπηρικού καροτσιού, καλύφθηκαν χάρη στις δωρεές φιλόζωων.

Στην έκκληση του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. για φιλοξενία έτσι ώστε να μπορέσει να φύγει από την κλινική, όπου παρέμενε από την ημέρα της διάσωσης της, ανταποκρίθηκε η υπεύθυνη της ΜΚΟ «Νοιάζομαι», στην Θεσσαλονίκη, στο καταφύγιο της οποίας φιλοξενούνται αρκετά ανάπηρα ζώα.

Όπως αναφέρει το Σωματείο η Ρίβερ μεταφέρθηκε στο καταφύγιο και ήδη μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση, τόσο στις πληγές κατάκλισης που έχουν αρχίσει να κλείνουν, όσο και στη ψυχολογική της κατάσταση, που ήταν πολύ κακή, κι αρνιόταν να καταβάλλει την παραμικρή προσπάθεια.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει τη Ρίβερ μπορεί να επικοινωνήσει στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6973331420 ή 6949855064 ή να στείλει μήνυμα στο e-mail [email protected].